dijous, 21 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Reflexió

Escut Casa Real | Imatge: viquipèdia

No és de rebut que en un país desenvolupat, segons diuen alguns, passi el que està passant en els últims anys, precisament en els temps difícils que és quan tots hem d’intentar aportar el màxim de serietat, seny, honradesa, respecte, i responsabilitat . Però sembla que no toca.

El que toca són les injustícies, el vandalisme, el jo ho agafo i que ho treballi l’altre, que cada dia salten a les notícies i mitjans de comunicació la solució, eliminació, fre o si cap mitjançant la llei una condemna justa i concreta que penalitzi de manera adequada a cada malfactor, criminal o lladre perquè s’intenti d’eliminar d’arrel tant i tant abús com s’està produint contra el poble del carrer, el que aporta; l’honrat, el que treballa, el que construeix. I senyors, és tant o més culpable el que ho està permetent, per interessos de partit o altres diversos, i que no corregeix. Són tants els casos que lamentablement no se’ls posa remei que l’Estat, o sigui nosaltres, hem de carregar amb el forat, forat que per mala fe, o bé per incompetència han cavat profundament en algunes empreses, on a més els seus dirigents s’han lucrat posant-se sous astronòmics i, és clar, han estirat més el braç que la màniga per a la fi haver de rescatar-los. Esmentaré un de tants: Bankia som 47 milions, la dimissió de Rodrigo Rato, la seva mala gestió i nacionalització del banc obre ferides per l’ús de diners públics amb el qual, i això sí que era una bona gestió, per al qual s’autofixava un impressionant sou. Ara, aquest senyor se’n va de rosetes. Per què l’Estat, o sigui el poble, ha de rescatar Bankia? una empresa que ha estat dirigida per l’exministre d’economia. És més responsable de Bankia el poble que no pas el seu propi director?

La Vanguardia 14-3-12: El Rei Joan Carles va presidir l’acte de lliurament de beques de La Caixa a universitaris d’alt nivell, dirigint aquestes paraules: “L’atur juvenil arriba ja al 50% i això em treu el son”. La pregunta màgica és: Majestat, i quines mesures o accions ha pres per recuperar aquest son? Potser ha reduït la despesa de la casa reial per fer servir l’estalvi en obrir empreses que donin treball a la joventut? o potser s’ha ajustat el cinturó celebrant menys festes i despeses supèrflues per donar exemple d’estalvi al poble espanyol?; quan la casa reial només s’ha baixat el 2% del pressupost per al 2012. Potser per recuperar el son, com a teràpia, s’ha anat a Àfrica de safari a caçar elefants (12-4-12). No és un exemple molt afortunat per al jovent que ho va escoltar.

El Periódico 20-4-12: La Casa del Rei descarta sotmetre’s a la nova Llei de transparència. Amb raó, aquí va una mostra: El que ens costa realment a l’any la monarquia espanyola; Any 2011, total 561.654.350,00 euros. Com ho veieu? Dades proporcionades pel Coronel de l’Exèrcit Espanyol Sr. Amadeo Martínez Anglès el 4-1-2012.

Paraules del Rei en un dels seus últims discursos adreçats al poble: “Tots els qui ostentem càrrecs responsables, hem d’observar un comportament exemplar”. Crec que després de més de 30 anys de democràcia és legítim i just que fem una reflexió. Formular un Referèndum en el qual se li pregunti al poble: Monarquia Sí, o Monarquia No?, O bé pensar en l’abdicació. A vosaltres, què us sembla?

J. A. López Garriga | Santa Susanna

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per