viagra online next day shipping sildenafil citrate canada online can you buy keflex over the counter buy retin a cream 0.1 buy antabuse uk
dimarts, 25 de setembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Roden a Sarajevo ‘De Bòsnia a l’ictus’

L'inici del rodatge a Girona | Foto: Estudi Robopep

Una productora de Malgrat de Mar ha traslladat aquesta setmana un equip a Bòsnia i Hercegovina per continuar amb el rodatge d’un documental que estan preparant a l’entorn de la figura del fotoperiodista Miquel Ruiz. El documental ‘De Bòsnia a l’ictus‘, a càrrec del director Vicens Tomàs i el realitzador Pep Boix, fa un repàs de dues experiències vitals de Ruiz i que formen part de la seva trajectòria personal i professional.

La primera part explicarà les vivències del fotoperiodista gironí quan al capdavant de l’ONG ‘Fotògrafs per la Pau‘ va viure aquella guerra, ara fa vint anys, sempre convivint amb la població bosniana. Aquest primer capítol també acollirà el seu esforç per dur refugiats cap a Catalunya posant en risc la seva pròpia vida i el nombrós ajut material de tota mena – fins i tot vaques – que va poder dur cap a la zona del conflicte gràcies a la solidaritat catalana.

La segona part d’aquest treball audiovisual acollirà l’afany de superació del mateix Ruiz després d’haver patit un ictus cerebral ara fa un any i mig. Aquest nou bloc incidirà en el procés que està duent a terme per anar superant, lenta però progressivament, aquest problema de salut gràcies al seu esperit de sacrifici i l’ajut dels seus familiars i amics.

La tercera, i darrera part del documental, que s’està rodant durant aquests dies a Bòsnia, acull el retrobament de Ruiz amb moltes de les persones que van viure amb ell aquell conflicte. Aquest nou capítol enregistrarà testimonis de persones que van patir la guerra en aquell període com ara exalcaldes, actuals dirigents, periodistes i ciutadans bosnians, i també farà un tractament sobre els drames humans que es van viure fa dues dècades i la seva inevitable repercussió en la Bòsnia actual.

El Director del projecte, el fotògraf malgratenc Vicens Tomàs, ha explicat que a més el documental també pretén desmitificar l’estereotip que considera que les guerres entre civils venen determinades per les religions o pels pensaments polítics. “Això és una equivocació perquè ni les religions s’han fet per disputar-se, ni les idees polítiques per barallar-se”, ha conclòs.

L’equip de rodatge de ‘De Bòsnia a l’ictus’ és també l’autor dels documentals ‘Un tomb pel Pla’ i ‘Viure el càncer, aquest darrer emès recentment per Televisió de Catalunya (TV3).

1 comentari per a “Roden a Sarajevo ‘De Bòsnia a l’ictus’”

  1. […] Bòsnia. El viatge a Bòsnia que han fet en Vicens Tomàs i en Pep Boix per filmar el documental “De Bòsnia a L’ictus”, ens ha portat l’ocasió de tenir a les mans, per als nostres lectors, les entrevistes que han […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per