dimarts, 21 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sant Pol reclama canvis a la Llei de Costes

La jornada de treball | Foto: ACM

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha traslladat als grups parlamentaris catalans que tenen representació al Congrés dels Diputats i Senat propostes d’ajuntaments catalans perquè siguin considerades com a esmenes a la modificació del projecte de Llei de Costes. Entre els municipis que han presentat propostes per a les esmenes es troben Sant Pol de Mar, Amposta i Castelló d’Empúries.

L’ACM, a través de les comissions de Turisme, Urbanisme i Habitatge i Medi Ambient, i Sostenibilitat va organitzar el passat 7 de novembre una jornada de treball amb més d’una cinquantena d’alcaldes i alcaldesses per tal d’analitzar i debatre les particularitats de la reforma del Projecte de Llei de Protecció i Ús Sostenible del Litoral i de Modificació de la Llei 22/1988, de 28 de juliol, de Costes.

El president de l’ACM i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, ha assenyalat que “un cop analitzades les propostes dels municipis afectats, l’ACM ha recollit totes les propostes presentades i les ha fet arribar als grups parlamentaris catalans a Madrid per tal que “es valori la possibilitat d’incorporar-les com a possibles esmenes al projecte”. Buch ha recordat també “la importància d’aquestes accions” i ha reclamat que el món municipal “estigui unit per fer més pressió a l’hora de demanar millores per als municipis”.

Entre altres aspectes, les propostes presentades pels ajuntaments passen per demanar que les construccions existents en les platges dels municipis destinades a l’activitat turística, la llei i el reglament en facin una especial referència per tal que puguin mantenir la seva ocupació i exercir la seva activitat, tot justificant els seus orígens i antecedents històrics i la seva vinculació amb el municipi amb el qual estan arrelats. D’altra banda, altres propostes d’esmena també demanen que es “clarifiqui” que les urbanitzacions marítim–terrestre “no són únicament instal·lacions portuàries, sinó que constitueixen àmbits eminentment residencials”.

Totes les propostes han estat traslladades als grups parlamentaris catalans per tal que siguin estudiades per a ser presentades com a esmenes al projecte de modificació de la Llei de Costes.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per