dimarts, 19 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Santa Susanna és el municipi més estacional

Imatge: Idescat

Dada sorprenent a la comarca del Maresme. Santa Susanna és el municipi català amb una major població estacional en termes relatius respecte a la població empadronada, segons les dades facilitades per primera vegada per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Per altra banda, Barcelona i Salou van ser els municipis amb major població estacional en valors absoluts. Aquest estudi va ser realitzat amb dades de l’any 2010 als municipis catalans de més de 5.000 habitants i de les capitals de comarca.

La unitat de mesura de les estimacions de població estacional fetes servir per l’Idescat són les persones equivalents a temps complet anual (ETCA). És a dir, cada dia que una persona està present en un municipi equival a 1/365 persones ETCA.

Així, dels 219 municipis de què s’ofereixen resultats l’any 2010, n’hi ha 99 que tenen una població ETCA superior a la població empadronada. Entre aquests destaca Santa Susanna, que amb 3.308 persones empadronades, encapçala el rànquing de les localitats catalanes amb més població estacional en termes relatius. Amb una població ETCA de 8.593 persones en mitjana anual, el municipi maresmenc supera en més del 150% la població empadronada.

Fonts de l’idescat han subratllat que aquestes xifres de població estacional constitueixen una estimació de les càrregues de població que suporta cada municipi i mesuren el nombre de persones que hi ha en un municipi en mitjana anual i en mitjana trimestral.

En aquests càlculs s’hi inclouen les persones que tenen algun tipus de vinculació o relació amb el municipi, ja sigui perquè hi resideixen, hi treballen, hi estudien o perquè, sense ser la residència habitual, hi passen algun període de temps, tant en residències pròpies com en cases de familiars o amics o establiments turístics. El mateix estudi no ha considerat la mobilitat no obligada que no fa pernoctació, atesa la seva complexitat d’estimació.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per