dimecres, 25 de abril de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sociovergència premiarenca

Oficialització de l'acord | Foto: A.P.

El Pacte per a la Ciutat de Premià de Mar és el nom del document signat aquest dijous al migdia, a l’antiga fàbrica del gas, entre els grups municipals de Convergència i Unió (CiU) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) del municipi maresmenc que estableix les prioritats del nou govern municipal per als propers anys. Amb la signatura del nou pacte, l’equip de govern passa a tenir 14 regidors del total dels 21 que formen el consistori.

El document se centra en aspectes com ara la reactivació econòmica i la lluita contra l’atur; les polítiques de benestar social i salut; la neteja i la seguretat; l’educació, la cultura i l’esport; i les infraestructures i els equipaments. El pacte sociovergent també recull diverses prioritats com ara la participació ciutadana, l’agilització de la tramitació administrativa, la creació de la figura del síndic del poble, la figura del regidor de barri o el suport a les entitats, amb un denominador comú centrat en la transparència, austeritat, eficàcia i eficiència per part de l’equip de govern.

L’acte de signatura ha comptat amb l’assistència de l’alcalde, Miquel Buch (CiU), el portaveu del PSC, Tomás Esteban, el president de la federació de CiU a Premià de Mar, Carles Maristany, i la primera secretària del PSC a Premià de Mar, Olga Safont.

Durant la seva intervenció, Buch ha fet referència a la responsabilitat que comporta per part dels dos grups municipals aquest pacte, del qual n’ha destacat que el principal objectiu és “un bon acord de govern pel bé del poble” i ha subratllat la importància que dues forces polítiques tradicionalment majoritàries com CiU i el PSC “s’hagin assegut i hagin trobat ponts per arribar a acords”.

Per la seva part, Tomás Esteban ha destacat que amb la signatura del document suma voluntats dels dos partits, amb l’objectiu de donar un impuls a la ciutat en un moment “difícil i complicat”. Esteban considera que la signatura del pacte oficialitza una forma de treballar que ja s’estava donant des de l’inici del mandat.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per