cheap levitra in usa buy prometrium suppositories online cheap lisinopril hctz buy clindamycin phosphate topical solution 1 buy retin a gel uk
diumenge, 19 de agost de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró troba una gossa desapareguda a Huelva

'Laidy' | Foto: SPAM

“Avui Leidy és una gossa feliç”. Amb aquesta frase la Societat Protectora d’Animals de Mataró descriu la troballa d’una gossa que va desaparèixer fa dos anys a més de mil quilòmetres de casa seva, concretament a Huelva.

Quan va desaparèixer la gossa, els seus propietaris, en José Blandón i la seva família, es van posar a treballar per retrobar-la. Família i amics van iniciar una campanya de penjada de cartells, van presentar denúncia a la policia i van fer córrer el boca a orella, malauradament sense èxit.

La sort de Laidy va canviar el passat 15 d’abril quan unes persones la van trobar perduda en una zona propera al cementiri de Mataró i van decidir dur-la al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC), gestionat per la SPAM. Un cop allà, l’equip veterinari va efectuar la revisió reglamentària i, en aquell precís moment, van detectar que Leidy duia el corresponent microxip.

Fent les investigacions pertinents, van comprovar el xip no estava donat d’alta a la base de dades catalana, l’AIAC. Per aquest motiu, van continuar la recerca a través del REIAC, que engloba registres d’altres comunitats, i van comprovar que el gos procedia d’Andalusia i que els seus propietaris havien presentat denúncia per la seva pèrdua o robatori.

Quan el seu propietari, José Blandón, va rebre la notícia per telèfon va assegurar que no s’ho podia creure i va demanar que la tornessin a dur a casa seva. Segons explica el mateix Blandón, quan la Leidy va arribar a casa, el va reconèixer de seguida. Ara, tota la família es troba molt feliç per poder passar els darrers anys de vida de Leidy, doncs la gossa ja té 14 anys.

Sílvia Serra, de l’SPAM, ha manifestat que “el microxip és la salvació dels nostres animals de companyia”. Serra ha lamentat, però, que hagin passat dos anys perquè algú comprovés que duia microxip per retornar-la abans a la seva família “per estalviar-li tant de patiment; però sempre val més tard que mai”, ha conclòs.

Per altra banda, aquesta notícia ha tingut una destacada repercussió a través del facebook de l’SPAM.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per