dimecres, 25 de abril de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Estudiant del TecnoCampus, al Silicon Valley

Grup seleccionat | Foto: TecnoCampus

Rafael Sánchez, un estudiant del Màster Universitari en Emprenedoria i Innovació que s’imparteix al parc TecnoCampus Mataró-Maresme, a l’Escola Universitària del Maresme, és un dels dotze estudiants seleccionats pel programa Imagine 2012 per dur la creativitat catalana al Silicon Valley.

Per segon any consecutiu i després de l’èxit de la primera edició, un grup d’emprenedors de Barcelona posen en funcionament aquest programa de creativitat a la zona del Silicon Valley de Califòrnia per generar idees que “canviïn el món”. El programa es durà a terme amb una dotzena de participants de diferents edats, escollits entre un miller d’aspirants, que desenvoluparan les seves idees amb l’acompanyament d’experts de les empreses més avançades del Silicon Valley (Google, IDEO, etc.) i la mentorització de professors de la Universitat de Stanford.

La segona edició d’aquest programa es durà a terme durant tot el mes de juliol a San Francisco i comptarà amb els 12 participants escollits per aquests concursos d’emprenedoria organitzats per diferents empreses i universitats: Fundació Banesto, Fundació Inlea, EADA, Everis, EOI, PCTT, SPEGC i el mateix TecnoCampus Mataró-Maresme. Els participants generaran idees de futur en tot tipus d’àmbits on es detectin problemes: des de projectes tecnològics a iniciatives socials. La base de coneixement dels projectes de la primera edició serà aportada per les empreses: Everis, Coca-Cola, Fundació Inlea i Fundació del FC Barcelona.

Les idees generades es presentaran el 26 de juliol en un esdeveniment públic a San Francisco davant la comunicat d’Inversors i emprenedors del Silicon Valley. Serà una exhibició de creativitat catalana en l’entorn amb més capacitat d’inversió en idees innovadores. L’acte comptarà amb la intervenció de l’alcalde de San Francisco, Ed Lee. L’experiència dels 12 participants serà recollida en un llibre i un documental amb l’objectiu de fomentar la cultura emprenedora i divulgar les claus del sistema d’innovació del Silicon Valley conegut per ser l’entorn de creació d’empreses amb més èxit del món.

‘Imagine’ es una iniciativa de Xavier Verdaguer, un emprenedor barceloní instal·lat actualment a San Francisco des d’on ha fundat l’empresa de roba intel·ligent Innovalley. El programa estarà dirigit per l’experta en creativitat Ariadna Mateu i comptarà amb el tutelatge dels professors Hugo Pardo Kuklinski, Eliane Guiu, Josep Maria Sánchez i d’una trentena de col·laboradors del Silicon Valley de Califòrnia.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per