divendres, 22 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arrenca el Festival Vilazari 978

Cartell: Vilazari 978

Del 6 al 22 de juliol, Vilassar de Dalt es retrobarà amb les seves arrels a través de l’organització de diverses activitats relacionades amb el món medieval.

La programació de l’anomenat Vilazari 978 inclourà l’esperada obertura al públic del Castell de Vilassar els dies 20, 21 i 22 de juliol, després de 30 llargs anys d’espera. L’organització ha avançat que la visita es farà pel pati exterior envoltant tot el seu perímetre, el pont del fossar, el pati d’entrada, la capella, el porxo principal i el pati interior de la torre.

Segons avancen des de l’organització, els visitants del Vilazari 978 – any del primer document que esmenta el poble – podran gaudir d’una fira d’artesans, concerts de música tradicional catalana, activitats per públic familiar, visites guiades, demostracions de lluita de cavallers i gastronomia. La mateixa organització ha recomanat consultar el programa doncs moltes de les activitats requereixen reserva prèvia.

Inicialment, l’Ajuntament de Vilassar de Dalt volia fer una primera setmana medieval coincidint amb la celebració de la Festa Major dels Sants Màrtirs, del 28 d’abril a l’1 de maig. Problemes de calendari, relacionats amb la manca de temps per poder adjudicar el concurs del servei de guies, ho va impedir en aquella ocasió.

El passat mes de febrer, el Ple municipal va aprovar un conveni de col·laboració entre el consistori i el Castell de Vilassar de Dalt per tal que, finalment, es pugui visitar aquest edifici declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) dins la categoria de monuments històrics. Aquest va ser el desenllaç final d’un llarg litigi entre el consistori i el propietari del castell que va durar prop de 30 anys i que, fins i tot, va arribar al Tribunal Suprem.

2 comentaris per a “Arrenca el Festival Vilazari 978”

  1. carmen ha dit:

    si,pero solo lo dejaran ver de fuera,lo de dentro nada de nada 🙁

  2. […] primera edició del festival Vilazari 978 ha tancat amb un èxit de participació. Segons les dades facilitades per l’organització, […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per