dimecres, 19 de juny de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Contra la Llei de Taxes a peu de carrer

Pancarta | Foto:

Pancarta ‘No a les taxes judicials’ | Foto: I.C.A.M.

Desenes de professionals de la justícia, entre advocats, procuradors i jutges, s’han reunit aquest dimecres al migdia davant l’edifici judicial de Mataró per protestar per contra la imposició de la Llei de Taxes, quan tot just fa un any de la seva entrada en funcionament. La manifestació ha estat convocada pel Col·legi d’Advocats de Mataró amb l’objectiu de sol·licitar la derogació d’aquesta llei davant les “greus conseqüències” que, segons denuncien, “té per l’accés igualitari de tots els ciutadans a la justícia”. Aquesta concentració ha estat organitzada per l’Advocacia catalana a tots els jutjats catalans.

Foto:

La manifestació d’aquest dimecres | Foto: I.C.A.M.

Durant la protesta, els advocats han llegit un manifest en el qual denuncien els efectes “perniciosos” de la Llei de Taxes “en tots els sentits”. Segons el col·lectiu, molts ciutadans han vist frustrat el seu dret constitucional a la taula judicial efectiva, en no poder iniciar accions judicials o no poder continuar amb la tramitació dels recursos d’apel·lacions i cassacions.

A banda d’això, els professionals de la justícia del Col·legi d’Advocats de Mataró han manifestat el seu rebuig a l’Avantprojecte de Llei de Demarcació i Planta Judicial, que preveu la supressió de les quatre Audiències Provincials, els 49 òrgans judicials territorials i els 898 Jutjats de Pau que hi ha a Catalunya. També s’oposen a la concentració dels jutjats en macrociutats judicials amb seu única a les capitals de cada demarcació. En acabar la lectura del manifest, els advocats han signat un document per lliurar al Consejo General del Poder Judicial.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per