kaos reglan online buy nexium online ireland buy soft viagra online buy xenical 120mg online topamax buy uk
diumenge, 22 de juliol de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Amor: ‘Municipalistes per sobre dels colors’

Xavier Amor | Foto: FMC

Xavier Amor | Foto: FMC

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor (PSC), ha estat escollit per unanimitat nou president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) en la XXII Assemblea General extraordinària d’aquesta federació que compta amb més de 650 entitats locals adherides. L’acte va tenir lloc el passat 24 de maig a la sala d’actes del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. En l’actual entorn de reformes locals, tant des del govern estatals com des del govern català, el nou president tindrà per davant el repte de sumar, unificar i enfortir les veus plurals del món local davant qüestions d’enorme transcendència per al municipalisme. Amor pren el relleu a l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos (PSC).

Durant el seu discurs, Xavier Amor va constatar que “el problema econòmic dels ajuntaments està estès al conjunt de tots els municipis”. En aquest sentit, l’alcalde pinendenc creu que “aquesta situació ha estat provocada especialment per la manca d’un model de finançament local”. A més, Amor va afegir que “davant dels nombrosos canvis legislatius que es pretenen dur a terme, els municipis i el municipalisme mereixen el respecte i reconeixement per part de les administracions de l’Estat i de la Generalitat de Catalunya”. També va destacar la importància de recuperar la confiança de la ciutadania en les polítiques i serveis que presten els ens locals.

Foto: FMC

Foto: FMC

En el seu discurs, Amor va insistir que “cal continuar reclamant les competències necessàries, especialment ara amb els recursos suficients, perquè els ajuntaments puguin atendre la nostra ciutadania sense diferenciacions”. En aquest punt, el nou president va assenyalar que “l’objectiu de l’FMC és liderar el municipalisme català en el procés de revisió i implantació de la reforma de règim local i impulsar una proposta de reforma del sistema de finançament local, que garanteixi la viabilitat i sostenibilitat futura dels municipis i dels serveis que presten als ciutadans i ciutadanes”. També va destacar la necessitat d’impulsar noves propostes de treball “atenent a la finalitat de l’entitat, que és per davant de tot la defensa dels interessos del món local, donant totes les eines possibles perquè els ajuntaments puguin desenvolupar en millors condicions la seva activitat”. Finalment va proposar que cal defensar l’FMC com a identitat pròpia “com a municipalistes que som per sobre de colors polítics”, va subratllar. Per Amor, “la Federació de Municipis de Catalunya ha de propiciar també un marc de debat constant, profund i transcendental sobre quin és el futur de la política i l’administració local, i, el més important, com progressar cap a aquest futur amb objectius estratègics, accions i recursos sostenibles”. El nou president va acabar la seva intervenció recordant que “encara ni ha molt de treball per fer i un dels reptes d’aquest període serà el d’enfortir el municipalisme català. El municipalisme ha de tenir, ara més que mai, el paper vertebrador indispensable i necessari per mantenir la cohesió social i millorar el nostre país”, va concloure.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per