dilluns, 27 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

ERC reclama un acord per Catalunya Caixa

Pere Aragonès | Foto: ERC Maresme

Pere Aragonès | Foto: ERC Maresme

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), el diputat maresmenc Pere Aragonès, ha assegurat que “davant de la posició d’immobilisme del FROB que és el propietari de Catalunya Caixa i de l’Estat espanyol envers l’expedient de regulació d’ocupació (ERO)”, el Parlament de Catalunya i les forces polítiques catalanes han d’acompanyar els treballadors en aquesta negociació.

El portaveu republicà ha destacat dos aspectes que considera “fonamentals”. En primer lloc, ha demanat que l’ERO acabi en acord i “serveixi per reduir-ne l’impacte social que en aquests moments seria molt més elevat amb les condicions que planteja l’empresa”. En segon lloc, Aragonès ha reclamat que aquest “sigui un ERO de continuïtat“. En aquest sentit, ha explicat que creuen que Catalunya Caixa té potencial per ser una entitat viable i “cal plantejar un acord en aquests termes de garantir la viabilitat de l’entitat”. Segons Pere Aragonès “és possible fer-ho” i considera que “després dels ajuts públics i el suport que s’hi ha injectat, amb una bona gestió, l’entitat és viable”. L’expedient de regulació d’ocupació plantejat afecta més de 2.400 llocs de treball a l’Estat espanyol, 900 dels quals a Catalunya.

Aragonès ja va anunciar que en el debat de política general que s’està duent a terme al Parlament, el grup parlamentari d’ERC presenta aquesta qüestió a les seves propostes de resolució i espera que de les votacions de divendres se’n desprengui un suport unànime dels grups parlamentaris als treballadors de Catalunya Caixa. Així ho van traslladar el president del Grup Parlamentari d’ERC, Oriol Junqueras, i el portaveu adjunt del grup i responsable de temes econòmics, Pere Aragonès, en una reunió mantinguda amb representants sindicals de Catalunya Caixa, Sindicat Estalvi de Catalunya, CCOO, UGT i CSICA.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per