Arenys Mar portarà els vessaments a la Fiscalia | Diari Maresme provera buying group cheapest viagra online usa benicar buy order nizoral cream online buy tadalafil citrate liquid
divendres, 22 de febrer de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arenys Mar portarà els vessaments a la Fiscalia

Vessaments a Arenys de Mar | Foto: Aj.

Vessaments a Arenys de Mar | Foto: Aj.

Agents del Seprona (la unitat mediambiental de la Guàrdia Civil) van inspeccionar dilluns 25 de març el trencament del col·lector del clavegueram d’Arenys de Munt que en els darrers dies ha tornat a provocar vessaments d’aigües fecals a la Riera, després que l’Ajuntament d’Arenys de Mar en reclamés la seva presència. Malgrat que els agents van aixecar acta dels vessaments, el govern municipal presentarà aquesta mateixa setmana una denúncia dels fets al Seprona, amb tots els antecedents del cas, per tal que aquest organisme traslladi la denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme.

Segons informen fonts de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, a part d’haver-ho denunciat al Seprona, el consistori també ho ha posat en coneixement de la resta d’administracions implicades i dels màxims responsables de l’ACA, a més del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, a qui el regidor de Medi Ambient i Urbanisme, Santi Fontbona, li ho va comunicar en persona divendres passat. Amb aquestes accions legals, l’Ajuntament d’Arenys de Mar vol denunciar una situació que s’ha repetit en fins a cinc ocasions des de l’any 2010. El mateix consistori recorda que, en totes elles, sempre ho ha posat en coneixement de l’Ajuntament d’Arenys de Munt – municipi on es produeix el trencament del col·lector cada cop que hi ha un episodi de pluja intensa -, així com de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i del Ministeri de Medi Ambient. Fins al moment, l’Ajuntament d’Arenys de Mar assegura que “totes les reclamacions han estat ignorades per part dels organismes responsables i únicament el municipi veí ha realitzat actuacions d’urgència que només han significat una solució provisional”.

A més, aquests vessaments es produeixen en les proximitats dels pous de captació d’aigua potable d’Arenys de Mar. Aquesta situació ha obligat a clausurar aquests pous en diverses ocasions i a comprar aigua provinent del delta del Tordera mentre es reparava el col·lector i es feien les analítiques necessàries per comprovar que no s’havia produït la contaminació dels pous propis. Només per aquest concepte, fonts municipals han informat que en els darrers anys l’Ajuntament d’Arenys de Mar ha hagut d’invertir uns 44.000 euros per tal de garantir l’abastament d’aigua potable a la població. A més, aquest dimarts 26 de març, els vessaments ja han arribat al mar i, segons manifesten les mateixes fonts, “la gravetat dels fets fa que les actuacions es traslladin al Departament de Costes i a Ports de la Generalitat de Catalunya”.

Per altra banda, l’Ajuntament d’Arenys de Munt va denunciar la setmana passada que tant l’ACA com el Ministeri de Medi Ambient “es passen la pilota” sobre aquest afer, motiu per al qual també van decidir presentar denúncia la Fiscalia de Medi Ambient.

 

1 comentari per a “Arenys Mar portarà els vessaments a la Fiscalia”

  1. […] de canalització de la Riera d’Arenys de Munt per solucionar els problemes provocats pel trencament del col·lector“. Per últim, t0t i que s’ha mantingut una reunió amb la responsable de la Direcció […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per