buy viagra new york can i buy kamagra in uk can you buy diflucan over the counter at walmart cheap tetracycline cheapest price for aciphex
dissabte, 22 de setembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘ACA i Ministerio es passen la pilota’

El col·lector afectat | Foto: Aj. Arenys Munt

El director d’Execucions i Sanejament de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Josep M. Obis, va visitar Arenys de Munt el passat 14 de març per reunir-se amb el primer tinent d’alcalde, Alfons Molons, i tècnics municipals, per fer un repàs dels temes pendents del projecte i principalment del trencament del col·lector entre Arenys de Munt i Arenys de Mar. Fonts municipals han destacat que tots els temes pendents “són importants”, però el trencament del col·lector és especialment “preocupant” ja que provoca que les aigües residuals transcorrin per sobre la llera.

Tot el grup va fer posteriorment una visita conjunta al lloc de trencament, zona on també es va incorporar el quart tinent d’alcalde d’Arenys de Mar, Santi Fontbona, i un tècnic del mateix municipi. Durant la seva visita, el representant de l’ACA es va comprometre a gestionar una solució amb el Ministerio de Medio Ambiente, ja que creu que és competència d’aquest organisme estatal, a diferència del que va comunicar el passat 19 de febrer la directora general del Agua al primer tinent d’alcalde en la seva última visita al Ministerio.

Malgrat el compromís del director d’Execucions i Sanejament de l’ACA, el govern d’Arenys de Munt ha valorat que “no és la resposta adequada davant un problema que necessita una actuació ràpida, a banda de la solució definitiva“. Segons el consistori arenyenc, fins ara, els compromisos, “tot i que de manera extremadament lenta, s’havien anat complint o bé s’havia actuat de manera urgent davant les incidències”. Ara, des del mateix consistori ajuntament assenyalen que tenen “la sensació que es passen la pilota des de l’ACA al Ministerio i viceversa, incomplint els compromisos presos amb Arenys de Munt i les peticions del Ple de l’Ajuntament”.

Com el trencament necessita una actuació urgent, l’Ajuntament d’Arenys de Munt ja ha fet una denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient i, en aquest mateix sentit, el primer tinent d’alcalde, Alfons Molons, ha ordenat iniciar el requeriment previ, que és el pas anterior a un contenciós, per les deficiències en l’execució i manques d’acabats de la totalitat del projecte de canalització. Segons apunten des del mateix consistori, “no ens agrada obrir aquesta via però no ens queda cap més alternativa”.

Des de l’Ajuntament d’Arenys de Munt ha explicat també que realitzen “les actuacions que les seves capacitats els permeten per evitar molèsties a la població d’Arenys de Mar”, però asseguren que “la reparació del trencament actual s’escapa de les possibilitats tècniques i econòmiques del nostre ajuntament”. El mateix consistori recorda que està en contacte amb l’Ajuntament d’Arenys de Mar per coordinar les accions i, si s’escau, fer-ne de conjuntes. Per últim, demana a les administracions superiors – ACA i Ministerio – que “assumeixin les seves responsabilitats i donin una clara resposta a la problemàtica, tant del vessament com de l’acabat definitiu del projecte amb les garanties que calen”.

1 comentari per a “‘ACA i Ministerio es passen la pilota’”

  1. […] altra banda, l’Ajuntament d’Arenys de Munt va denunciar la setmana passada que tant l’ACA com el Ministeri de Medi Ambient “es passen la […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per