diumenge, 26 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Càmeres pioneres a Caldes

Comparatiu d'imtages | Foto: Aj. Caldes

Comparatiu d’imatges | Foto: Aj. Caldes

Una innovació tecnològica, pionera a l’Estat en un ajuntament, permetrà detectar presències i també conats d’incendi a la zona on s’ubiquin. Aquestes noves prestacions es presentaran aquest divendres 22 de novembre a Caldes d’Estrac coincidint amb la visita institucional del conseller d’Interior, Ramon Espadaler.

Segons informen fonts municipals, aquesta tecnologia s’utilitzarà en l’àmbit de la seguretat i permetrà una agilització en la detecció dels fets per activar més ràpidament els protocols d’actuació en les intervencions. Es tracta d’unes càmeres que detecten la calor que desprèn qualsevol focus d’incendi, així com la presència de possibles intrusos. Amb aquest nou avenç, el consistori caldenc considera que fa “un nou pas endavant” a nivell tecnològic perquè s’integra en una sola plataforma diferents solucions orientades a les necessitats de seguretat, control de trànsit, vídeo vigilància i control forestal; amb càmeres tèrmiques i tecnologia sense fils Wimax.

Càmera tèrmica | Foto: Aj. Caldes

Càmera tèrmica | Foto: Aj. Caldes

Més concretament, en aquesta segona fase del desplegament de la vídeo vigilància a Caldes d’Estrac s’incorporen a les càmeres de seguretat ciutadana ja existents, les de control de trànsit amb lectura de matrícules (LPR). Això, segons les mateixes fonts, esdevindrà una “bona eina” per a la Policia Local. En aquest sentit, des del consistori caldenc recorden que gràcies a les càmeres es va detenir a principis d’agost tres persones que havien cremat els contenidors del costat del cementiri. Inicialment, el govern municipal ha decidit instal·lar aquestes càmeres al parc de Can Muntanyà, un indret amb abundant massa forestal.

La plataforma tecnològica amb comunicacions sense fils Wimax es completa amb la instal·lació, com a prova, de càmeres tèrmiques com a sistema de prevenció de incendis i intrusió, permeten agilitzar el protocol d’intervenció per la rapidesa en la detecció dels incidents o fets.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per