dijous, 25 de abril de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Cap de setmana de tardor inestable

El primer cap de setmana de tardor es presenta inestable i amb possibilitats de precipitació al llarg de dissabte especialment. Aquesta setmana hem gaudit d’unes temperatures bastant elevades per trobar-nos en ple mes de Setembre i entrant a la tardor, tot i així, valors de 30ºC s’han vist a molts punts de Catalunya. Al Maresme els termòmetres no han pujat fins a tant amunt tot i que temperatures de 25ºC amb humitats pròximes al 80% han fet que la sensació de xafogor fos acusada en molts punts de la comarca. La tendència serà a la clara baixada d’aquestes temperatures.

.

.

Concretament divendres esperem un dia tranquil amb molt Sol pràcticament a tot Catalunya i per tant a la comarca el cel seré imperarà al llarg de tot el dia però amb tendència al canvi. Primerament serà l’oest de la península qui abans rebria el canvi amb l’arribada d’un front que a més de fer baixar les temperatures, també produiria importants precipitació entre el Cadis i Galícia on els ruixats podrien descarregar amb molta intensitat. Posteriorment aquest front acabaria arribant a casa nostra de manera més diluïda de cara a dissabte.

.

.

Així doncs, dissabte amb l’arribada de les restes del front a Catalunya, el matí seria inestable amb ruixats dispersos que localment podrien descarregar amb una mica més d’intensitat però que en conjunt no superarien els 10 litres a tot estirar. Els ruixats es produirien especialment durant el matí de dissabte, quedant una tarda menys inestable i amb possibilitats que s’obrissin algunes clarianes tot i que tampoc es descarta alguns ruixats al llarg de la tarda. Per tant dia de paraigües que no utilitzarem tot el dia però si a estones. Al llarg del dia entraran els vents de sud-oest que podrien bufar amb moderada intensitat i aixecar una mica d’onatge.

.

.

De cara a diumenge la inestabilitat no acabaria de marxar. Durant el matí podríem tenir més estones de Sol però de cara a la tarda es podrien repetir alguns ruixats preferiblement cap a punts del nord-est de Catalunya que descarregarien alguna tamborinada. Per tant el Maresme podria estar afectat per algun ruixat al llarg de la tarda de diumenge. Insistim que fenòmens puntuals i dispersos. El que sí serà destacable serà el descens de les temperatures, tant les màximes com les mínimes.

Així doncs esperem que la setmana entrant es presenti amb unes temperatures més semblants a les habituals per l’època i una inestabilitat que ens continuaria afectant en forma de variabilitat atmosfèrica.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per