cafergot buy canada mestinon purchase lithium sulfur battery buy buy diflucan singapore buy yasmin pill online
dimarts, 25 de setembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Condemnat a presó per una falsa multa

Aparcament exterior a Mataró Park | Foto: S.V.

Aparcament exterior a Mataró Park | Foto: S.V.

Un agent dels Mossos d’Esquadra ha estat condemnat a un any i deu mesos de presó per l’Audiència de Barcelona acusat d’haver emès una falsa multa de trànsit per revenjar-se dels usuaris d’un altre vehicle, arran d’una baralla que va tenir amb ells en l’aparcament del Centre Comercial Mataró Park. Segons informa EFE, la secció cinquena de l’Audiència de Barcelona imposa al mosso acusat, José Rodríguez, una condemna d’un any i deu mesos de presó i una multa de 1.800 euros per un delicte consumat de falsedat en document oficial.

Els fets van tenir lloc el 5 d’abril de 2007, quan l’agent, que es trobava fora de servei, es va barallar amb els usuaris d’un altre vehicle a l’aparcament de l’esmentat centre comercial de Mataró. Segons la sentència, després de la baralla, l’acusat va actuar amb “ànim de revenja” i “va aprofitar” la seva condició de policia per emetre una denúncia per una infracció de trànsit “inexistent” contra el conductor de l’altre vehicle, que va resultar ser un agent de la Guàrdia Civil en la reserva des del 2006.

En la falsa denúncia, el mosso condemnat assenyalava que el conductor del vehicle denunciat parlava per telèfon mentre circulava per l’autopista C-32, a l’altura de Badalona. Quan tres mesos després es va notificar la denúncia, el conductor multat va fer servir la seva condició de guàrdia civil per accedir irregularment als arxius policials. Així va identificar que l’agent que l’havia multat era el propietari del vehicle amb qui s’havia enfrontat a la capital del Maresme, ja que s’havia quedat amb el número de la seva matrícula. De fet, la defensa del mosso havia demanat durant el judici que s’anul·lés la prova de càrrec perquè la víctima del cas l’havia obtingut de forma il·legal, gràcies a les seves relacions personals amb agents de l’autoritat. Malgrat això, el tribunal va acabar desestimant aquesta petició d’anul·lació en entendre que hi ha dades bàsiques que es van obtenir sense cap il·legalitat, com el número de placa de l’agent, que figura a la falsa denuncia, i el número de la matrícula del vehicle personal del mosso, que va anotar una filla del Guàrdia Civil al seu mòbil com a mesura preventiva per si el seu vehicle patia danys després de la baralla.

Amb independència que la víctima obtingués “amb vulneració de la legalitat” altres dades, l’Audiència entén que tant la divisió d’Afers Interns dels Mossos d’Esquadra com el jutge d’instrucció van poder investigar la causa “amb tota normalitat” i que les proves es van obtenir “amb totes les garanties”. El mateix tribunal ha rebaixat notablement la pena reclamada per la fiscalia, que demanava quatre anys de presó i una multa de 10.800 euros, perquè entén que l’acusat es va aprofitar de la seva condició de mosso però no va realitzar la seva conducta penalment rellevant dins del seu estricte àmbit de competències, perquè el dia de la multa l’agent condemnat no s’encarregava del control del trànsit a la C-32.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per