dimarts, 19 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Detenen capellà de la parròquia d’Argentona

Sant Julià

Parròquia de Sant Julià d’Argentona

Un capellà de la parròquia de Sant Julià d’Argentona, J.M.V., un veí del Masnou de 69 anys, ha estat detingut per formar part presumptament d’una xarxa que cobrava per oficiar casaments de conveniència d’immigrants sense papers. Segons informa El Periódico, els immigrants pagaven uns 10.000 euros per regularitzar la seva situació, dels quals entre 500 i 1.000 acabarien en mans del capellà.

En aquesta organització delictiva, de la qual el capellà en formaria part, se’l coneixia amb l’àlies ‘el Pare’ perquè el seu paper consistia en oficiar els casaments. Fonts de la investigació, a càrrec del Cos Nacional de Policia, han informat que en realitat es tractava de casaments de conveniència que permetien la regularització dels immigrants a canvi de diners.

La detenció es va produir el passat 16 d’octubre amb onze persones més d’un grup liderat pel clan gitano dels Fatines, emmarcat en un operatiu dut a terme per la Unitat Contra les Xarxes d’Immigració i Falsedats Documentals (UCRIF) de Barcelona. L’arrest del capellà es va produir al seu domicili del Masnou. La resta d’implicats – entre els quals hi ha una advocada – van ser detinguts a Barcelona, Palma i Llucmajor. Per altra banda, segons informa el mateix rotatiu, l’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, va ser autoritzat per la policia de forma excepcional a visitar el capellà detingut a comissaria.

Foto: Viquipèdia

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per