dijous, 27 de juny de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La depuradora del Maresme guanya el MIPIM

El projecte de la depuradora | Autor: Toni Casamor

L’estació depuradora d’aigües residuals de l’Alt Maresme, obra de l’arquitecte català Toni Casamor, ha estat guardonada entre 175 projectes de 46 països diferents com a millor desenvolupament industrial i logístic, en el marc dels MIPIM Awards 2013. Es tracta de la primera vegada que l’obra d’un arquitecte català es converteix en finalista i guanyadora d’aquest premi.

Imatge de la gala | Foto: mipim.com

Una de les singularitat d’aquesta obra de Baena Casamor Arquitectes BCQ ha estat aprofitar l’actuació per a millorar substancialment la imatge de l’antiga pedrera de Montpalau – actualment en desús – situada entre Tordera i Pineda de Mar. En aquest sentit, el component paisatgístic de la construcció ha tingut en compte la millora de la percepció del paisatge boscós i agrari del seu entorn.

En la gala celebrada a Cannes el passat 14 de març, la depuradora maresmenca es va imposar a altres destacats projectes industrials i logístics d’arreu del món.

Toni Casamor és un prestigiós arquitecte de Barcelona que forma part de l’equip Baena Casamor Arquitectes BCQ. És professor de diferents universitats catalanes i president del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Barcelona des del 2010.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per