dimecres, 17 de juliol de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Equip Montaltreck fa un sis mil

La Lluna Martí | Foto: C.P.

La Lluna Martí | Foto: C.P.

L’Equip Montaltreck ha fet el cim de l’Island Peak a l’Himàlaia, de 6.189 metres. L’equip català, està format per tres alpinistes de l’Alt Maresme, una alpinista de Camprodon, i un sherpa nepalí. L’equip ha fet el cim des del camp base, a 5.000 metres d’alçada per superar uns 1.200 metres de desnivell. L’expedició ha hagut de superar una paret de gel de 280 metres d’altura i una zona de grans esquerdes. La cap del Cau de Pineda, Lluna Martí, és una de les integrants de l’equip que ha assolit l’objectiu de fer aquest cim just a la serralada de l’Everest i el K2.

Els membres de l’Equip Montaltreck van començar l’atac al cim a la una de la matinada amb molt bona climatologia i amb totes les mesures de seguretat pròpies de fer un cim d’aquestes característiques. Les temperatures han estat de 30 graus sota zero però tot l’equip s’ha mostrat en tot moment amb forces per fer el cim. L’escalada final ha estat una carena aèria de 50 centímetres d’amplada i 8 metres de llarg que condueix directament fins el cim.

En un missatge des del camp base, a la tornada, tot l’equip s’ha mostrat “emocionat” del repte aconseguit. La mateixa Lluna Martí diu en el seu missatge que el paisatge els ha deixat “sense paraules”. També destaquen que tres equips més, del Japó, el Canadà i de la Gran Bretanya van decidir fer marxa enrere per l’esgotament dels seus integrants. En el seu missatge també ha enviat “els millors desitjos de pau i salut per a tothom”, sobretot per un cap del Cau de Pineda que es recupera a l’hospital d’un greu accident. Segons diu la Lluna Martí, “el procés per fer un cim és dur, però només es pot tirar amunt per arribar-hi’. També diu que “mai havia estat tant terriblement cansada i, a la vegada, tant immensament feliç“.

L’equip Montaltreck torna divendres a Barcelona

Foto: svmontalt.cat

Foto: svmontalt.cat

A través d’un comunicat, l’Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda s’ha mostrat orgullós d’aquesta fita. “Lluny de la necessitat de fer accions tant espectaculars com aquesta, ens quedem amb la idea de l’esforç, la tenacitat i el compromís en la nostra tasca diària amb els infants i en assolir els reptes que ens marquem. Aquest és el nostre objectiu. No haver fet el cim tampoc no hauria estat un fracàs. Senzillament, no és tant important el punt on has d’arribar, sinó el camí fet. És aquí on has après, veritablement”.

Des del Cau pinedenc afegeixen que “només podem quedar meravellats de la gesta que ha fet la Lluna, però també sabíem que ho faria”. Ara, quan torni, la cap del Cau de Pineda es posarà la camisa de Llops i Daines -la seva branca del Cau- i començarà a fer jugar els nens i nenes per “ensenyar-los a conèixer el nostre país, com ningú no ha fet encara”. Des del Cau pinedenc han acabat manifestant que estan “emocionats. Senzillament”.

L’equip està format pels alpinistes de Sant Vicenç, Sisku Calopa i Lluís Casas, la pinendenca Lluna Martí, Carme Solà de Camprodon, i el sherpa nepalí Sange Sherpa.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per