dilluns, 27 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró uneix l’univers gaudinià

L'acte | Foto: Sergio Ruiz

L’acte | Foto: Sergio Ruiz

La Nau Gaudí de Mataró, el primer edifici construït per Antoni Gaudí ara fa 130 anys, ha estat l’escenari de la signatura de la ‘Declaració de Mataró‘, el primer manifest en defensa de la conservació, el manteniment i la difusió del llegat gaudinià. El manifest ha comptat amb la rúbrica de la representació més important i significativa de l’obra de l’arquitecte català més universal.

Imatge: 'Declaració de Mataró'

Imatge: ‘Declaració de Mataró’

La signatura d’aquest document, que va tenir lloc el passat 23 de novembre, suposa també l’inici de l’any ‘Gaudí Mataró 130‘, un esdeveniment que commemora l’aniversari de la construcció de la Nau Gaudí, ‘km 0’ de l’obra gaudiniana. Aquesta iniciativa també inclou la celebració de diversos actes commemoratius amb l’objectiu de divulgar aquesta obra per tal que s’incorpori definitivament a la ruta per l’obra de l’arquitecte.

L’acte va ser presidit per l’alcalde de Mataró, Joan Mora, i pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila. D’altra banda, el crític i historiador de l’art especialitzat en Gaudí, Daniel Giralt-Miracle, ha estat designat comissari de l’any ‘Gaudí Mataró 130’.

Signants del manifest

La Pedrera, la Casa Batlló, la Casa Vicens, la Torre de Bellesguard, el Palau Güell, la Cripta de la Colònia Güell, els Pavellons de la Finca Güell (Universitat de Barcelona), el Park Güell (Ajuntament de Barcelona), el Col•legi de les Teresianes i la Sagrada Família. També han signat Amics de Gaudí, la Càtedra Gaudí de la Universitat Politècnica de Catalunya, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, els Ajuntaments de Reus i Riudoms, el Col•legi d’Arquitectes de Catalunya i la Nau Gaudí.

1 comentari per a “Mataró uneix l’univers gaudinià”

  1. […] de Mataró, Joan Mora, s’ha posat com a fita que la Nau Gaudí, el km 0, sigui coneguda a nivell internacional i “es pugui incorporar a tot el circuit turístic […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per