zithromax order canada trazodone cheap dangers of buying viagra online tinidazole order online neurontin purchase
dijous, 20 de setembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Nou èxit solidari de La Marató

.

.

La 22a edició de La Marató de TV3, dedicada a les malalties neurodegeneratives, ha aconseguit un nou èxit de participació social i una recaptació de 9.550.109 euros. Aquesta és la xifra que indicava el marcador quan, a la 1.15 de la matinada, Núria Solé i Roger de Gràcia han acomiadat el programa. Malgrat tot, aquest import es veurà incrementat durant les properes setmanes amb la recaptació de la resta de canals oberts a través d’internet, l’app de La Marató o caixers automàtics.

.

.

Durant més de 15 hores, els milers de donatius dels ciutadans i la intensa mobilització social que s’ha desplegat al voltant de La Marató han permès assolir aquesta suma de recursos, que es destinarà a la recerca sobre les malalties neurodegeneratives. La xifra és provisional, ja que s’incrementarà fins al 31 de març, quan es farà el tancament definitiu d’aquesta edició.

.

.

A les 8 del matí, Catalunya Ràdio ha donat el tret de sortida a La Marató 2013 amb una edició especial d’”El suplement”, conduït per Sílvia Cóppulo. L’espai ha recollit la participació dels primers testimonis d’afectats i de metges especialistes en aquestes patologies, així com actuacions musicals. A més d’acostar-se a algunes de les activitats que la ciutadania ha organitzat per a La Marató, el programa radiofònic ha estat present quan s’han obert les primeres línies telefòniques a Fira de Barcelona i els ciutadans han començat al telèfon de La Marató. A les 10 en punt, la sintonia de La Marató de TV3 obria l’espai televisiu de la mà dels periodistes Núria Solé i Roger de Gràcia.

.

.

La divulgació sobre les diferents malalties neurodegeneratives ha estat un punt clau en aquesta edició. Metges i especialistes han exposat els mecanismes que les provoquen i quines són les seves conseqüències. En aquest vessant divulgatiu han tingut un paper central les accions que s’han fet al plató per explicar conceptes com ara les connexions neuronals, l’adquisició i pèrdua de la memòria, la importància crucial d’un diagnòstic precoç o què produeix les malalties neuromusculars. Aquestes accions han tingut la participació d’actors de l’Institut del Teatre i d’actors de les sèries “La Riera”, “Kubala, Moreno i Manchón” i “Polseres vermelles”.

.

.

Un altre dels eixos característics de La Marató és la sensibilització. Enguany el programa ha apostat fermament per la cara més humana de les malalties com a eina per donar a conèixer el major nombre possible de patologies neurodegeneratives. D’aquesta manera, al voltant de 40 persones afectades han ofert el seu testimoni en directe, en molts casos acompanyats pel seu entorn familiar, on les malalties exerceixen un fort impacte.

Divulgació i sensibilització s’han combinat al llarg del dia amb una gran dosi de música, espectacle i entreteniment. La nova banda de La Marató, Se Atormenta una Vecina, ha posat la sintonia a les 15 hores del programa amb el seu particular toc teatral i humorístic.

.

.

Gran part dels artistes que han participat en el disc de La Marató 2013 han passat per l’escenari per interpretar els temes inclosos en el compacte.

.

.

El disc, que es va posar a la venda únicament l’1 de desembre, va vendre 200.000 unitats. Avui els espectadors han pogut gaudir de les actuacions en directe d’Estrella Morente i Lluís Llach, Santiago Auserón, Blaumut, Enric Verdaguer o The Mamzelles, entre d’altres. A la música s’han sumat espectacles de dansa, de circ o de màgia protagonitzats pel Circ Raluy, de Mr. Snow o “The Hole”, per posar alguns exemples.

.

.

El dia ha estat intens dins del plató, però també arreu de Catalunya, on la societat ha protagonitzat un moviment participatiu de gran força. S’han fet més de 2.000 activitats populars per iniciativa d’entitats i col·lectius de tot tipus. Com és habitual, la gent de la comarca del Maresme i de les 40 comarques catalanes restants, han estat molt compromesos amb el programa que ha connectat amb una trentena d’aquestes activitats d’arreu del país per donar testimoni de l’entusiasme que desperta aquest projecte entre la ciutadania de Catalunya.

.

.

La Marató ha mobilitzat molts professionals de TV3 i de Catalunya Ràdio que s’han desplaçat als llocs on es duien a terme les activitats per viure-les en primera persona i explicar-ne els detalls. Un any més, els corresponsals de TV3 també han volgut portar La Marató arreu del món: Albert Elfa al Mar Mort, Toni Cruanyes a la torre Eiffel, Carles Costa al London Eye i Sergi Vicente a la Gran Muralla. Cares conegudes del món de la cultura i l’esport també han mostrat la seva adhesió al projecte a través de les crides. El lema de La Marató d’aquest any, “La solidaritat no degenera”, ha estat entonat per veus tan diverses com les de Joan Manuel Serrat, Andrés Iniesta, Eduard Punset o Sílvia Pérez Cruz, estimulant així la participació social. El programa també ha connectat amb el Miniestadi, on s’ha jugat el tradicional partit de La Marató, que enfronta amistosament personalitats del món de l’esport, la televisió o el teatre. Alguns dels participants d’aquesta edició han estat Marc Márquez, Pol Espargaró, Àlex Monner o Antonio Orozco,

.

.

Les actualitzacions del marcador, 12 en total, han estat alguns dels moments més emocionants del programa. Enguany s’ha repetit la fórmula d’actualitzar el marcador fora de plató de la mà de col·lectius que col·laboren en La Marató. Per les 4 seus telefòniques del programa, Fira de Barcelona, Universitat de Lleida, Port de Tarragona i Palau de Congressos de Girona, han passat avui 2.400 voluntaris, que han atès el miler de línies telefòniques del 905 11 50 50, el telèfon que ha canalitzat la solidaritat dels catalans. Al llarg del dia, La Marató ha mostrat l’efervescència d’aquests centres d’operació, especialment del més important, el de la Fira de Barcelona, on s’hi ha instal·lat un mural que els voluntaris i tothom que hi ha passat ha anat omplint amb reflexions sobre la solidaritat.

.

.

Aquesta edició del programa ha tingut molta presència i un gran seguiment en les xarxes socials. Al llarg de les 15 hores de La Marató la pàgina de Facebook ha guanyat 3.110 nous seguidors i en aquests moments suma183.193 usuaris. A Twitter s’han guanyat 2.864 seguidors durant l’emissió del programa i ara n’hi ha 39.220. En 24 hores s’han realitzat 28.748 piulades al hashtag #LaMaratóTV3. I durant l’emissió de La Marató de TV3 s’ha aconseguit ser trending topic a Espanya gràcies a la complicitat i la implicació de tota la comunitat de Twitter.

.

.

La inversió en recerca dels fons recaptats a La Marató 2013 permetrà incidir directament en l’estudi en les malalties neurodegeneratives, mitjançant el finançament de projectes d’investigació. Al febrer del 2014, la Fundació La Marató de TV3 obrirà la convocatòria d’ajudes a la recerca en el conjunt de les malalties neurodegeneratives, on els investigadors experts en aquestes patologies es poden presentar per optar al lliurament d’ajudes.

Fotos: Vicens Tomàs | Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per