dimecres, 19 de juny de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Pineda premiarà el civisme ciutadà

Imatge: CiviClub

Imatge: CiviClub

Aconseguir regals a canvi dels punts aconseguits per comportaments cívics és la clau del projecte CiviClub, un programa que es desenvolupa per primera vegada a Europa. Com ho ha fet recentment la ciutat de Barcelona, l’Ajuntament de Pineda de Mar s’ha adherit al projecte a través d’un conveni de col·laboració. Així, a partir del proper 1 de desembre, Pineda serà el primer poble del país on s’impulsa aquest projecte.

Signatura del conveni | Foto: Aj. Pineda

Signatura del conveni | Foto: Aj. Pineda

Segons informen fons del consistori pinedenc, el projecte es gratuït per a les administracions públiques, i està finançat íntegrament per les empreses patrocinadores del catàleg de regals. Durant la signatura del conveni, l’Alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha destacat que es tracta d’un projecte “absolutament innovador”, amb el que “es pretén cridar l’atenció i motivar als ciutadans vers uns comportaments més cívic”.

El programa CiviClub pretén fomentar les accions positives de la ciutadania en àmbits diversos com la participació, la solidaritat, la sostenibilitat, la cultura, l’educació o els hàbits saludables. Els ciutadans i ciutadanes que es registrin gratuïtament a CiviClub podran obtenir punts ‘Civis’ cada vegada que realitzin o participin en una activitat inclosa al programa; i posteriorment, bescanviar els ‘Civis’ acumulats per regals, promocions i descomptes del catàleg de patrocinadors privats.

Com aconseguir ‘Civis’

En el cas concret de Pineda, els ciutadans podran aconseguir ‘Civis’ mitjançant la seva participació en diferents activitats i serveis. Entre les diverses accions mitjançant les quals els participants poden adquirit punts hi ha l’ús de la deixalleria municipal, censar (i donar de baixa) animals al cens municipal, fer-se el carnet de la biblioteca i retornar els llibres dins el termini establert. També donaran ‘Civis’ fer-se voluntari de les biblioteques, fer donacions de llibres o material audiovisual a les biblioteques, matricular-se al Complex Esportiu Can Xaubet, fer-se el carnet Pineda A prop i el pagament de cada quota mensual al Complex Esportiu Can Xaubet. L’Ajuntament de Pineda ha afegit que a aquestes activitats se n’afegiran d’altres, promogudes tant pel consistori com per les diferents entitats del municipi, que aniran ampliant progressivament les possibilitats d’obtenir més ‘Civis’.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per