cialis 20 mg buy online buy brand name levitra kamagra online spain buy anafranil online us lipitor buy online
dilluns, 16 de juliol de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

PSC reclama les bonificacions al peatge d’Alella

Peatge d'Alella | Foto: alella.cat

Peatge d’Alella | Foto: Arxiu

La diputada al Parlament Alícia Romero (PSC) ha presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya per tal de reclamar a la Generalitat que reconsideri l’eliminació del règim de bonificacions per a la mobilitat obligada que es va posar en marxa al febrer del 2007 i que, des de l’1 de gener de 2012, ja no és vigent. Fonts socialistes han informat que aquesta iniciativa és el resultat d’una reunió mantinguda per la diputada amb el Grup Municipal Socialista (GMS) d’Alella, encapçalat per la seva cap de llista Glòria Mans.

Una mica d’història

En el ple de l’Ajuntament d’Alella celebrat el 27 de juny de 2002 s’aprovava la petició d’un sistema de bonificacions que més tard, el 2007, s’aconseguiria per al peatge del municipi. El 27 de maig del 2004, el mateix ple reclamava novament el rescat de la concessió i la reconversió de la ja anomenada C-32 en la variant de la carretera N-II. Tot i així, la proposta per part de la Generalitat no arribava, malgrat les mobilitzacions ciutadanes. Aquestes mobilitzacions i les gestions polítiques empreses des del govern municipal va acabar amb l’anunci del llavors conseller de Política Territorial i Obres públiques del Govern de Catalunya, Joaquim Nadal, sobre l’alliberament parcial del peatge d’Alella a partir de febrer de 2007. Concretament, els usuaris que passessin vuit o més vegades al mes en dia laborable i disposessin del sistema Teletac amb domiciliació bancària a les oficines d’Alella, Tiana, El Masnou i Teià, obtenien una bonificació del 100% del cost.

Amb les dades a la mà, amb un total de 4,34 milions de trànsits l’any, gairebé un 31% se’n beneficiaven del descompte amb un total de 0,36 milions d’euros l’any d’estalvi per als usuaris. Amb l’arribada del 2012, el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, va anunciar l’anul•lació d’aquell acord a partir de l’1 de gener del 2012 i l’equiparació als criteris de bonificació de la resta de barreres a les autopistes de l’entorn de Barcelona, que tenen en compte l’alta ocupació, la freqüència de pas i la bonificació per a vehicles poc contaminants. Segons els socialistes, “l’adopció d’aquesta decisió deixa de tenir en compte la singularitat del peatge d’Alella i elimina la gratuïtat per a la mobilitat obligada aconseguida després de tants anys”.

Davant aquesta decisió, des de l’Ajuntament d’Alella es va seguir treballant per recuperar les bonificacions perdudes i al mateix mes de gener de l’any 2012 es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics amb representació, en sessió plenària de l’Ajuntament d’Alella, una moció per demanar al Govern l’eliminació de la mesura pressa pel departament de Territori i Sostenibilitat l’1 de gener de 2012. Ara, el Grup Parlamentari Socialista ha portat aquesta reivindicació al Parlament de Catalunya “per tal que sigui reconsiderada, si així es considera, pels grups parlamentaris en aquesta nova legislatura”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per