deltasone buy legally buy viagra online rosuvastatin cheap can i buy albendazole over the counter retin a micro buy online
dimecres, 18 de juliol de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sí-Sí! Aquí està la data

Imatge: Arxiu

Imatge: Arxiu

Catalunya dóna el pas. Sí, amics meus, va ser un dia brillant. El 12 de desembre de 2013 es va donar oficialment la data de la consulta. Es va anunciar a quatre vents i al món clarament el que volem, que es pregunti democràticament al poble de Catalunya que és el que vol, i actua sobre la seva decisió. A pesar de les dificultats que ens ha posat el Govern espanyol i d’altres, ho hem aconseguit. A pesar d’anar contra la Constitució Espanyola, ho hem aconseguit. Està fixada la data.

Ja sabem que al Govern de l’Estat no l’interessa deixar de xuclar de la teta. Als components del Govern sols els interessa fer cada vegada més grans les seves butxaques i de passada hipòcritament fer veure als espanyols que no es pot anar contra la llei, ja que la Constitució contempla com un crim desmembrar la unitat d’Espanya. Està clar que per altres qüestions molt menys importants sí que son capaços d’alterar o canviar qualsevol dels seus articles, però només quan els hi cau bé.

Amics meus tinc més de setanta anys i fent una reflexió recordo que a Catalunya als separatistes se’ls anomenava popularment ‘Els de la ceba’. Jo mai, durant tota la meva vida, havia pensat en la independència. Ara he de reconèixer que els últims Governs espanyols i els crítics amb Catalunya i amb els Catalans han sabut construir una fàbrica d’autèntica independència, de tal manera que molts, com jo, hem canviat d’actitud i d’opinió. Ens hem fet totalment separatistes, o bé, independents. No havia pensat mai que es pugui canviar amb tant d’èxit l’opinió d’un poble. Les últimes enquestes diuen (no sé pas si serà veritat) que aproximadament el 50% del poble està a favor del SÍ-SÍ. Esperem que en aquests mesos que queden s’incrementi aquest percentatge.

La tasca dels nostres polítics ara més que mai tindrà molt a dir, del tarannà, el seny, l’actitud, la gestió, … en definitiva la il-lusió, les ganes i la convicció. Si tots ens i emboliquem, si som valents, ho aconseguirem, perquè no ho dubteu: es pot! De moment, la publicació de la data de la consulta no canviarà el constant atac polític i social al poble català, però per favor que això no ens preocupi. Crec que tot es posarà al seu lloc, i tampoc els interessa una trencadissa. La voluntat del poble és la que mana.

És possible que a poc a poquet alguns detractors vagin canviant de truita, especialment els que pensin una miquetona democràticament. Sí, a mesura que s’acosti la data, i vagin que la força de la nostra majoria, la determinació a la que ens han abocat contundent i definitivament, crec que aniran canviant d’actitud, o si no més es suavitzaran, especialment per no fer el ridícul.

Confiem plenament en aquesta data que, per cert, serà la data de la sort i del futur d’una Catalunya històrica, pròspera i plena de possibilitats. Som-hi! el futur està a les nostres mans. Tots plegats fem una rotllana com ballant una sardana. Aquesta data que, per cert, és escorpí (signe constant i emprenedor) serà la nostra. Aquest somni es pot convertir en realitat.

Josep Garriga | Santa Susanna

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per