diumenge, 26 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Temperatures molt baixes i precipitacions

.

.

Comencem un nou cap de setmana, el darrer de mes parlant d’un temps d’hivern. Temperatures mínimes molt baixes, fregant els 0º a la mateixa línia de la costa, i valors de -2 o -3 cap a l’interior de la comarca. Aquest fred ha de continuar i amb l’arribada d’algunes precipitacions. Per tant això ens porta a parlar de la presència novament de neu a la comarca.

De moment, divendres serà un dia ras. No s’espera cap núvol, i això ha permès que les temperatures aquesta nit hagin caigut de valent, al llarg de les hores, les temperatures lentament aniran recuperant-se fins arribar a valors pròxims al 12-14ºC a gran part de la comarca. De cara al vespre i la nit, els termòmetres tornaran a baixar de valent. Per tant toca parlar de temps d’hivern a finals de novembre. Pel que fa a la mar, podríem trobar onades de mig metre a un metre al llarg de la costa del Maresme.

.

.

Dissabte, el temps es complicaria. Al llarg de la matinada anirien arribant bandes de núvols que taparien el cel, això impedirà que els termòmetres baixin tant com divendres, per tant les mínimes podrien situar-se entre 1 i 3ºC per sobre que la matinada anterior. Al llarg del matí podrien començar a descarregar de manera dispersa i feble alguns ruixats, en un primer moment la cota de neu rondaria els 800 metres, al llarg del dia els ruixats aniran guanyant terreny i intensificant-se amb una cota de neu que aniria baixant fins a situar-se a darrera hora del dia cap als 400 metres d’alçada, per tant podria tornar a veure flocs de neu a cotes molt baixes de la comarca. De totes formes la situació encara pot donar voltes, es un canvi de temps molt dràstic i passaria molt ràpid, per tant s’hauria de confirmar unes hores abans tota la situació, però pel que sembla els ruixats podrien sovintejar la comarca de manera feble.

.

.

De cara a diumenge, novament cavi radical de l’estat del temps, tornarem a tenir sol, temperatures durant les primeres hores del matí una mica més baixes, en canvi les màximes podrien començar a recuperar-se. Vent marcat de nord, que accentuaria una mica més la sensació de fredor i onatge guanyant alçada amb el pas de les hores a causa de la intensa ventada que podria bufar.

A partir d’aquí, sembla que s’iniciaria una lenta i progressiva pujada dels termòmetres, especialment des temperatures diürnes tot i que continuarà fent molt fred.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per