dilluns, 24 de juny de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

“Wert és un recentralitzador penitent”

del Pozo | Foto: PSC Mataró

Joan Manuel del Pozo | Foto: PSC Mataró

L’ex-conseller d’educació Joan Manuel del Pozo ha estat convidat aquesta setmana pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Mataró per explicar i donar a conèixer la nova llei d’educació impulsada pel Partit Popular (PP), la Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa (LOMCE), i com aquesta representa “una imposició ideològica” a la qual s’oposen tots els partits polítics, excepte Unión Progreso y Democracia (UPyD).

L’ex-conseller socialista ha explicat com els fonaments de la LOMCE van néixer a l’any 2006 amb la tesis del sociòleg i actual ministre d’educació José Ignacio Wert. La tesis té per títol: ‘España la nación deconstruida’ i en ella el ministre desenvolupa la “seva visió” de l’Estat.

“El senyor Wert és un recentralitzador penitent” ha afirmat del Pozo, fent referència a la seva voluntat d’imposar el castellà com a llengua vehicular, i ha advertit que es tracta d’un “retrocés clar i inadmissible” que els socialistes “no tolerarem” sota cap circumstància. “Defensarem el llegat de Marta Mata“, ha subratllat. Del Pozo també ha destacat altres “perills” de la llei, com “l’atac a l’autonomia dels centres, la reducció de competències dels ajuntaments en matèria d’educació, la reducció d’hores de filosofia, o la imposició d’una revàlida que ens retorna als temps en què es classificaven els alumnes entre bons i dolents“.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per