get minocycline online buy synthroid 112 mcg erythromycin buy uk purchasing zovirax retin a apteka online
dimecres, 14 de novembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Aigua potable a partir d’aqüífers contaminats

Foto: Fundació CTM

Foto: Fundació CTM

La sala de plens de l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres acull aquest dimarts 30 de setembre, a les 7 de la tarda, la presentació pública d’un pla pilot que s’està duent a terme al municipi per recuperar la qualitat de les aigües subterrànies. Es tracta del projecte Life+ InSiTrate, una iniciativa que proposa un nou enfocament per a l’ús de la tecnologia de bioremediació in situ basat en la producció d’aigua potable a partir d’aqüífers contaminats per nitrats. L’actuació s’està efectuant de manera automatitzada, en una sèrie de pous, al tram final de la Riera. En aquesta zona, com succeeix en altres municipis maresmencs, l’aigua subterrània presenta concentracions importants de nitrats.

Foto:

Foto: CTM

Segons els càlculs de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), un 30% de les masses d’aigua subterrània de Catalunya tenen excés de nitrats. Amb aquest pla pilot el que es pretén és recuperar la qualitat d’aquestes aigües. Si funciona a Llavaneres, aquest projecte s’exportarà a altres punts de Catalunya i de tot Europa.

Aquest projecte està cofinançat per la Unió Europea, dins el programa Life +, liderat per la Fundació CTM Centre Tecnològic i amb la participació de les empreses Amphos 21 i Catalana de Perforacions.

El procés

La bioremediació in situ de nitrats consisteix en la transformació de nitrat a nitrogen gas mitjançant el procés microbiològic de la desnitrificació.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per