Vilassar de Dalt canvia la ubicació del crematori | Diari Maresme bystolic buy cheap tamoxifen uk buy can you buy viagra over the counter in the us motilium online can you buy amitriptyline over the counter
diumenge, 17 de febrer de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Vilassar de Dalt canvia la ubicació del crematori

Vilassar de Dalt | Foto: Google Maps

Vilassar de Dalt | Foto: Google Maps

L’Ajuntament de Vilassar de Dalt ha sortit al pas davant la moció aprovada per l’Ajuntament de Cabrils que s’oposa a instal·lació d’un complex funerari on, inicialment, s’havia projectat incloure un forn crematori en una zona molt propera al seu terme municipal. El consistori vilassarenc assegura que “vetlla pels interessos dels seus veïns”, “fuig de l’alarmisme sense fonament” i assegura que no vol fer d’això “un element oportunista de cara a les eleccions municipals de maig”.

Aquesta mateixa setmana, la polèmica ha fet un tomb inesperat quan l’Ajuntament de Vilassar de Dalt ha aprovat d’urgència un canvi d’ubicació del nou equipament funerari de Vallmorena al polígon industrial Riera, a tocar de l’autopista C-32.

Segons informa l’ACN, el govern municipal defensa que amb el canvi d’ubicació, acordat també amb l’empresa adjudicatària del servei, posa fi a la polèmica generada per la proximitat del crematori als habitatges i a les instal·lacions esportives municipals. Amb aquest canvi, el mateix ple ha renunciat a la consulta prevista per copsar l’opinió ciutadana al respecte.

Per altra banda, en relació a la moció cabrilenca, l’Ajuntament de Vilassar de Dalt ha recordat la necessitat d’haver de modernitzar els seus serveis funeraris. Tot destacant que, sense necessitar haver d’invertir, el consistori ingressarà més d’un milió d’euros en concepte de cànon, també subratlla que, de retruc, mantindrà el cementiri parroquial actual, del qual n’és propietari el bisbat.

Finalment, el consistori vilassarenc critica algun punt que considera de “pur alarmisme”, i lamenta que la moció cabrilenca “reitera l’existència de substàncies perilloses, deixant entendre la necessitat de prohibició, i obviant que hi ha sistemes eficients de control i reducció de les emissions”.

Després de desmentir alguns dels punts argumentats a la moció aprovada a Cabrils relacionats amb la distància mínima entre crematoris i habitatges, el consistori vilassarenc admet que la cremació humana està entre les activitats que emeten mercuri, però assegura que cal discernir en quines quantitats en relació a altres emissions. En aquest sentit, recorda que, en aquest aspecte, “la Comissió Europea no determina prohibició, sinó que observa les mesures preventives i tecnològiques per assegurar ‘totes’ les activitats que en poden emetre”.

Sobre l’estudi dut a terme per l’Escola de Medicina Clínica de la Universitat de Newcastle que va trobar un increment del risc d’avortaments i d’anencefàlia entre mares, nadons i nens que viuen a prop de crematoris, el consistori vilassarenc assegura que aquest document està “absolutament desfasat”. Segons explica, es tracta d’un estudi de l’any 2003, amb dades d’entre 1954 i 1993, i les pròpies conclusions arriben a dir que no es pot establir la relació entre incineradores i crematoris amb aquest tipus de deformacions.

En relació a la proximitat del complex funerari amb una escola de Cabrils, l’Ajuntament de Vilassar de Dalt ha insistit dient que “no hi ha demostrada cap afectació a la proximitat de la font d’emissions”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per