buy nolvadex usa clomid buy cheap buy metoclopramide uk has anyone bought viagra online in re actos predictive coding order
dissabte, 22 de setembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Contraofensiva municipalista

Foto: ACM

Foto: A.C.M.

L’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i els sindicats UGT i CCOO, han impulsat aquest mes de gener la campanya ‘Serveis municipals en perill per reformes del Gobierno Central’. La campanya té per objectiu donar a conèixer a la ciutadania els “greus efectes” de l’aplicació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) que ha aprovat el govern central. Entre altres iniciatives, els impulsors de la campanya enviaran més de 50.000 tríptics informatius als ajuntaments a més de promoure xerrades pel territori.

La roda de premsa | Foto: ACM

La roda de premsa | Foto: A.C.M.

La seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya va acollir el passat 23 de gener una roda de premsa que va comptar amb la presència del president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor (PSC), el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego i el secretari general de la UGT, Josep Maria Àlvarez. Tots ells han destacat “la importància que institucions i sindicats s’ajuntin per dir ‘no’ a la reforma local imposada pel govern de l’Estat”.

Cartell de la campanya

Cartell de la campanya

El president de l’ACM, Miquel Buch, ha destacat que s’ha presentat aquesta campanya perquè “no volem que l’Estat continuï enganyant als ciutadans”. Per Buch, “el que hi ha realment darrera la llei és una retallada de serveis públics que oferim amb esforç des dels ajuntaments”. Així mateix, l’alcalde premiarenc ha destacat que “a dia d’avui, tots aquests serveis que estan prestant els ajuntaments són sostenibles, es poden pagar i es podrien seguir realitzant, però no ens deixen”.

Per la seva banda, el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor, ha destacat que “els ajuntaments ens veiem ara amb la controvèrsia de no poder aplicar mesures d’estalvi perquè la llei només es fixa en què s’han de complir els números”. En aquest sentit, Amor ha apuntat que “d’ara en endavant tenim un repte i no ens aturarem. Aquest és el motiu d’aquesta campanya. Esperem aconseguir l’objectiu proposat i fer-li arribar al govern el nostre desacord i la nostra percepció que estan anant en la direcció contrària”.

Les organitzacions sindicals també han mostrat el seu rebuig cap a la reforma. En el cas de CCOO, el seu secretari general, Joan Carles Gallego, ha destacat que “aquesta llei és innecessària, es fa d’esquena al que necessita la gent i afecta als treballadors públics. En la pitjor de les hipòtesis amb la LRSAL es poden veure afectats 30 mil llocs de treball a Catalunya”.

Per últim, el secretari general de la UGT, Josep Maria Àlvarez, ha destacat que en els darrers 35 anys, “el municipalisme ha tingut un paper importantíssim en la dignificació de la vida dels ciutadans i ciutadanes, a través de competències pròpies i d’altres que els ajuntaments han anat assumint davant les necessitats dels seus veïns i veïnes”. Segons Àlvarez “sembla que això és precisament el que li molesta al Govern del PP, en lloc de solucionar les hisendes locals i omplir de recursos als ajuntaments, per via de la participació fiscal. Per tal de poder continuar amb aquestes polítiques, el Govern central ha fet una llei per privar els municipis de la possibilitat d’oferir els serveis que reclamen els ciutadans”.

La campanya “Serveis Municipals en perill per reformes del Gobierno Central” es farà arribar als diferents ajuntaments de Catalunya. Es faran més de 6.500 còpies del cartell, més de 50.000 còpies d’un tríptic informatiu, es proporcionaran banners per posar a les pàgines webs locals i es promouran xerrades informatives als diferents municipis de Catalunya. L’objectiu és que “els ciutadans i ciutadanes vegin que la reforma va directament contra els serveis que reben”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per