Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/home/diarimaresme.com/web/anuncis/.default on line 354 Demanen retirar l'estàtua de Pujol | Diari Maresme
dimecres, 24 de octubre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Demanen retirar l’estàtua de Pujol

Inauguració de l'estàtua | Foto: Aj.

Inauguració de l’estàtua (2011) | Foto: Aj. Premià Dalt

El Partit dels Socialistes (PSC) de Premià de Dalt ha formalitzat al registre de l’Ajuntament una petició en ferm demanant la retirada de l’estàtua, el nom de la plaça i el títol de fill adoptiu a l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol. Fa 10 anys, quan el PSC formava part de l’equip del govern municipal, va sorgir una iniciativa per dedicar una plaça i una estàtua a l’expresident a Premià de Dalt, d’on és originària bona part de la família Pujol. Finalment, l’any 2011 el consistori va aprovar per unanimitat posar el nom de Jordi Pujol i Soley i instal·lar un monument amb la seva figura a la plaça de can Verboom. La inauguració de l’estàtua va tenir lloc el 20 de març de 2011.

Ara, després que l’expresident Pujol hagi fet pública la possessió de diners en paradisos fiscals, els socialistes premiarencs consideren que no és mereixedor d’aquest reconeixement.

Per la seva banda, el govern català ja va confirmar dimarts que Pujol perdria la Medalla d’Or que va rebre l’any 2007, a més de perdre la pensió vitalícia i altres atribucions com expresident. També, diverses formacions polítiques han demanat a Barcelona i Tarragona la retirada de les respectives medalles d’or de la ciutat.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per