buy fluoxetine hong kong metformin to buy uk tretinoin where to buy uk buy tadalafil research chemical propecia uk buy
dijous, 20 de setembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Volen el BCIN per al poblat ibèric de Burriac

Foto: Rosa Isabel Garí Lleixa

El poblat ibèric | Foto: Rosa Isabel Garí Lleixa

El grup d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya ha presentat aquesta setmana una proposta de resolució per tal que el poblat ibèric de Burriac, situat a Cabrera de Mar, sigui declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) en el termini de sis mesos. En aquest sentit, els ecosocialistes també ha presentat una bateria de preguntes per tal que li siguin contestades per escrit.

A més, en la proposta de resolució presentada pels ecosocialistes també es demana que s’inclogui el poblat ibèric dins la ruta dels poblats ibèrics visitables de Catalunya, i que s’adopti de “forma immediata” un pla d’actuació intensiva que inclogui “les mesures necessàries i imprescindibles per vigilar, preservar i restaurar progressivament el poblat”.

ICV-EUiA ha recordat a través d’un comunicat que el poblat ibèric de Burriac, malgrat ser un dels més rellevants i interessants de Catalunya i tenir una importància històrica “fora de dubte”, porta més de 30 anys esperant que sigui declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, malgrat reunir “indiscutiblement” les condicions per ser-ho. D’altra banda, aquest poblat no està inclòs dins la ruta dels poblats ibèrics visitables del país. A més, també lamenten que les restes arqueològiques venen sent objecte, des de fa anys, d’actes de vandalisme, destruccions i excavacions furtives.

Per aquests motius, els ecosocialistes han demanat que es posi fi al que defineixen com una “injustícia històrica” que els ha mogut a presentar aquesta proposta al Parlament de Catalunya. El diputat Salvador Milà ha subratllat que “ja va sent hora que després de trenta anys el poblat ibèric de Cabrera de Mar sigui declarat Bé Cultural d’Interès Nacional”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per