orlistat buy online in india buy retin a micro gel 0.04 albendazole purchase where to buy meclizine over the counter order viagra online cvs
dimecres, 22 de agost de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

ICV denuncia l’ex-director de Caixa Laietana

Doria | ICV Mataró

Foto: ICV Mataró

Una delegació d’ICV-EUiA, encapçalada pel secretari general d’ICV i diputat d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, Josep Vendrell, i el també diputat d’ICV-EUiA, Salvador Milà, ha entregat als jutjats de Mataró un seguit d’informacions i proves documentals que, segons denuncien, posen en coneixement de la justícia les “irregularitats i fraus” realitzats per ex-directius de Caixa Laietana. ICV-EUiA ha aportat també testimonis i dades que evidenciarien que aquestes persones haurien utilitzat informació privilegiada per beneficiar-se de la venda dels seus productes financers que tenien contractats ells mateixos i les seves famílies.

Josep Vendrell ha explicat que aquestes proves “evidencien el nepotisme i l’engany realitzat pels senyors De Dòria i Ibern en la gestió de Caixa Laietana” i, per aquest motiu, ha demanat que “la justícia depuri responsabilitats contra els culpables d’haver arruïnat la vida de molts ciutadans i ciutadanes”. Aquest cas ja va ser tractat en la comissió d’investigació de bancs i caixes del Parlament de Catalunya. Per al secretari general d’ICV, “aquest escàndol no pot quedar indemne, perquè la crisi financera i la desaparició de les caixes d’estalvi tenen uns responsables amb noms i cognoms”. En aquest sentit, Vendrell ha assenyalat els responsables polítics dels diferents governs de l’Estat, però també, aquells directius de les caixes d’estalvis que “han actuat de manera clarament fraudulenta i que per nosaltres té una dimensió penal”.

ICV-EUiA denuncia més concretament que l’exdirector general de Caixa Laietana, Pere Antoni De Doria, i la seva família s’haurien aprofitat d’informació privilegiada per vendre’s les participacions preferents i el deute subordinat que tenien contractats abans que el mercat secundari tanqués. Segons els ecosocialistes, amb aquesta acció aquestes persones haurien recuperat més d’un milió d’euros “perjudicant directament els petits estalviadors sobre qui, en comprar-les, va recaure el valor de les pèrdues de l’estafa de les participacions preferents”. Per Vendrell, de Dòria gestionava la Caixa Laietana “com una finca particular, quasi feudal, col·locant la família per assolir beneficis a través de la caixa”. Alhora el secretari general d’ICV també ha recordat que “la caixa d’estalvis no era una entitat privada” sinó que tenien una funció social i de proximitat i d’afavorir la petita i mitjana empresa que els senyors De Dòria i Ibern “s’han carregat” amb la seva gestió. “No n’hi ha prou amb responsabilitats polítiques sinó que cal que hi hagi responsabilitats penals” ha insistit Vendrell.

La formació ecosocialista també ha informat que entre la documentació entregada hi ha un plec de proves, amb circulars internes i testimonis de persones que denuncien “les pressions de la direcció per obligar-los a comercialitzar les participacions preferents als seus clients, així com coaccions per bescanviar-les posteriorment per accions, afectant a més de 15.000 petits estalviadors”. A més, ICV ha explicat que la documentació també inclou el testimoni de “com els taxadors es veien forçats a avalar operacions immobiliàries no del tot segures saltant-se la normativa i havent d’ocultar informació”. En aquest sentit, els ecosocialistes també denuncien “el tracte de favor a familiars dels directius, així com la contractació de serveis externs a membres de la família Dòria-Cabot sense justificació”.

1 comentari per a “ICV denuncia l’ex-director de Caixa Laietana”

  1. […] de la justícia les irregularitats i fraus realitzats per ex-directius de Caixa Laietana. Segons informa el diari electrònic Maresme, els ecosocialistes han aportat també testimonis i dades que evidenciarien que aquestes persones […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per