claritin d online coupon propecia malaysia online methotrexate back order how can i buy viagra over the counter buy tricor
diumenge, 19 de agost de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La venda de cases de luxe resisteix la crisi

Una casa de luxe a Llavaneres

Casa de luxe a Llavaneres | Foto: Habitaclia

La compravenda d’habitatges d’alt standing d’ús vacacional a Catalunya no ha patit tant la crisi com d’altres tipus d’immobles. Segons informa el portal immobiliari Habitaclia, això s’explica perquè l’oferta d’aquest tipus d’habitatge és més aviat escassa, un fet que ha permès que els preus no hagin davallat tant – fins un 20%, segons estimacions del sector -. Per altra banda, la demanda d’aquest tipus d’habitatges s’ha mantingut i, fins i tot, s’ha vist incrementada en alguns casos.

Una bona part dels clients que s’interessen per adquirir immobles de gamma alta a Catalunya són estrangers, ja sigui inversors o particulars amb rendes molt elevades, i Barcelona és una de les ciutat més demandades de l’Estat espanyol.

Al Maresme, el comprador de segones residències de luxe segueix essent un inversor estranger, tot i que el que comprador d’habitatge estàndard sol ser de la capital catalana. A la província de Barcelona, els preus més baixos d’aquest tipus d’habitatge es troben a Pineda de Mar (1.223 €/m2) i Mataró (1.410 €/m2), mentre que municipis com Sitges (2.525 €/m2), Barcelona (2.297 €/m2) i Castelldefels (2.258 €/m2) gairebé dupliquen aquests preus. Curiosament, una de les cases a la venda més cares de la costa catalana es troba a Llavaneres i té un preu de 3 milions d’euros.

Per nacionalitats, els clients russos són els més interessats pels habitatges més grans d’aquesta part de la costa catalana, d’entre 250-500 m2, que també tenen els preus més alts: entre 600.000 i 1.000.000 euros. Aquests habitatges unifamiliars també atrauen a clients ucraïnesos, per la seva proximitat de l’aeroport i de la capital catalana.

Segons el Consell General del Notariat, el primer trimestre de 2014, la compravenda d’habitatge lliure per part de estrangers va suposar el 21,2 % del total de Catalunya. El creixement interanual d’aquest tipus d’operacions ha estat del + 41,1 %, el tercer índex més alt, només darrera d’Euskadi (+ 43,3 %) i la Comunidad de Madrid (+ 42,5 %). A Catalunya, en aquest període, s’han registrat 2.538 compravendes d’habitatge lliure per part d’estrangers, que suposen el 16,5 % del total d’Espanya. Cal recordar que la ‘Ley de Emprendedores’, dóna permís de residència a l’Estat espanyol als estrangers no comunitaris que inverteixen en habitatges de més de mig milió d’euros. El sector avança que aquest tipus d’operacions està creixent, però alerta que encara és massa aviat per valorar-ne l’impacte, que no es reflecteix a les estadístiques.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per