La veritat israeliana | Diari Maresme buying xenical in canada can you buy abilify canada singulair for sale online promethazine w/codeine online viagra online canada reviews
divendres, 22 de febrer de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La veritat israeliana

Imatge: YouTube

Imatge: YouTube

Alguns conflictes són tan complexos i ens queden física i emocionalment tan lluny, que de vegades és difícil ser conscients de la valoració mediàtica que es fa d’ells. És el cas del conflicte entre Palestina i Israel. Perquè ho entenguin fins als més ignorants, que segons insinua Pilar Rahola en el seu últim article sobre el conflicte, hem de ser tots menys ella, argumentaré la meva opinió mitjançant aquesta simple analogia. Una família qualsevol és desallotjada violentament de la seva llar per uns nouvinguts al barri. Aquests es queden amb la seva casa, totes les seves possessions i, a més, els colpegen. La família denuncia el cas però ningú en fa res. Van a refugiar-se a casa d’uns parents. Aquests no són tan submisos i pacífics i decideixen venjar-se. Van a casa dels lladres i els agredeixen. Els usurpadors, més forts i ben armats, maten els venjadors. No contents amb això, van a casa, on es van refugiar els desallotjats i li calen foc matant a tota la família, amb diversos nens petits.

Suposem que això és un fet real i que l’endemà un periodista de cert prestigi publica un polèmic article en què es posa de part dels lladres i assassins, ignorant per complet la resta de la història. L’escàndol és majúscul. Molts mitjans li tanquen les portes. Doncs bé, salvant les diferències, en el món real i concretament amb aquest conflicte de l’Orient mitjà passa, però sense cap conseqüència evidentment. És el cas de la periodista i tertuliana Pilar Rahola, que faci el que faci Israel, mati qui mati, dones, nens, nadons, ancians, qui sigui, mai li queda una línia en els seus apassionats articles en defensa de l’estat hebreu, per condemnar aquests crims execrables, ni tampoc l’ocupació il·legal de territoris palestins els més de mil morts palestins, majoritàriament civils, no semblen preocupar tant com l’estat de terror permanent, en el qual segons ella viuen els israelians. No sé a què es refereix. ¿Als colons radicals que viuen en urbanitzacions de luxe construïdes sobre les ruïnes de les cases de palestins desallotjats, potser? Israel compta amb la tecnologia necessària per neutralitzar la pràctica totalitat dels coets de Hamas. Només cal lamentar una víctima civil israeliana, si no estic equivocat. La resta són soldats. No obstant això, el poderós i ben entrenat exèrcit israelià arrasa barris sencers i assassina indiscriminadament a civils, dones, nens, nadons, ancians, a tothom a Gaza. Per descomptat per als que opinen com Pilar Rahola, els únics terroristes d’aquesta tràgica història són palestins. Els israelians sempre maten i destrueixen en legítima defensa. Quan s’acabarà la hipocresia i el silenci còmplice de la comunitat internacional respecte a aquesta ocupació criminal?

Miguel Ángel Barrachina Roger

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per