buy dostinex cabergoline buy dapoxetine ireland combivent buy tretinoin buy online australia buying ventolin inhalers online
dimarts, 17 de juliol de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Millores pels operats de càncer de còlon

Foto:

Foto: Hospital Germans Trias

L’Hospital Germans Trias, centre públic de l’Institut Català de la Salut que presta atenció sanitària d’alta complexitat a les 800.000 persones que viuen al Barcelonès Nord i el Maresme, ha millorat la recuperació dels pacients operats de càncer de còlon o recte a través d’un protocol multidisciplinari que consta de 17 ítems.

En l’últim any i mig, els professionals del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’hospital badaloní han començat a aplicar aquest protocol que minimitza l’agressió que les operacions de càncer de còlon o recte suposen per al cos dels pacients. Segons l’ICS “agredir menys” o, el que és el mateix, reduir l’estrès metabòlic, significa deixar de dur a terme mesures que s’han convertit en una tradició en l’àmbit quirúrgic.

Per exemple, el protocol inclou minimitzar el dejuni abans i després de l’operació, o fer aixecar els pacients del llit passades escassament sis hores de la intervenció. Els resultats constaten que funciona: les 75 persones a qui s’ha aplicat el protocol el primer any han pogut tornar a casa tres dies i mig abans del que és habitual. A més, segons les mateixes fonts, ho han fet en bones condicions, ja que només un 4% han necessitat tornar a ingressar, quan la xifra mitjana prèvia era de més del 12%.

El protocol

El protocol, anomenat Enhanced Recovery After Surgery (ERAS), va fer els primers passos a Dinamarca als anys 90, i mica en mica s’ha anat estenent. A Catalunya, existeixen alguns altres centres que també l’han començat a aplicar, i Germans Trias és el primer dels de l’Institut Català de la Salut. Com que els resultats són positius, l’hospital badaloní preveu ampliar-ne l’ús en aquest i en altres tipus de cirurgia.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per