lasix backorder cefixime order online cheap propecia 5mg buy nizoral shampoo walgreens buy generic valtrex online canada
dilluns, 24 de setembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Nou software per la prevenció cardiovascular

Hospital de Blanes | C

Hospital de Blanes | CSMS

La Corporació de Salut del Maresme i La Selva (CSMS) ha participat en l’estudi de validació d’un nou software per a millorar el tractament a pacients amb alt risc cardiovascular. Aquest innovador sistema informàtic personalitza cada tractament en funció d’objectius, historial clínic i la resta de medicació que està prenent cada pacient.

El sistema HTE-DLP, creat per investigadors de la Red de Investigación Cardiovascular, aconsegueix millorar la planificació del tractament hipolipemiant (de reducció dels nivells de lípids a la sang) a pacients amb alt risc cardiovascular. Els investigadors asseguren que tot i que la reducció dels nivells es realitza a través de fàrmacs, hi sol haver problemes a l’hora de planificar els tractaments. Per aquest motiu, s’ha creat aquest sistema, que ajuda en la presa de decisions.

Segons fonts de la corporació, la utilització del sistema HTE-DLP permetria reduir en 5 anys un 16% els problemes coronaris, un 19% les revascularitzacions, i un 10% la mortalitat cardiovascular a Espanya. Aquest nou software, el primer sistema informatitzat a nivell nacional d’ajuda en la presa de decisions clíniques per a tractaments hipolipemiants, ha estat validat, entre d’altres, per Alberto Zamora, metge adjunt del Servei de Medicina Interna i responsable de la Unitat de Risc Vascular de l’Hospital de Blanes.

El nou sistema informàtic reprodueix la presa de decisions que hauria de realitzar un metge especialista a l’hora de prescriure un tractament, però amb la particularitat que ofereix ajuda al metge personalitzant cada tractament en funció d’objectius, historial clínic i la resta de medicació que està prenent cada pacient. I és que el programa, per exemple, compara una a una totes les opcions terapèutiques disponibles en el mercat, primer amb criteris d’eficàcia i seguretat i, després, amb criteris de cost i eficiència, i tot en dècimes de segon.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per