divendres, 22 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Núvols, alguna gotellada i estones de sol

.

.

Comencem aquest cap de setmana que vindrà marcat per la presència de molts núvols a la comarca, tot i que amb força estones de sol. De moment aquest divendres cal esmentar les potents tempestes que ens han creuat durant el matí i que de nou poden tornar a repetir-se durant la tarda.

Així doncs, jornada de divendres marcada per molts núvols, vent reforçant-se de Nord-Est i tempestes i ruixats que podran descarregar enlloc de la comarca i fins i tot enlloc de Catalunya i és que l’arribada d’un front amb una mica d’aire fred en alçada farà que els ruixats reguin qualsevol punt de Catalunya i localment descarregar de manera intensa i acompanyada de tempesta. En aquest sentit el Servei Meteorològic de Catalunya ha donat l’avís per intensitats de precipitació elevades arreu del territori fins a primeres hores del matí de demà. També ens trobem en avís per acumulacions superiors als 100mm durant tot el dia d’avui i part de la matinada. Per tant precaució aquesta tarda amb zones inundables, pàrquings, passos subterranis, baixos i per descomptat els torrents i rieres que tenim a la comarca. Pel que fa a la mar, onatge de mig a un metre d’alçada amb maror, àrees de forta maror i lleugera mar de fons del nord-est. Vents intensos del nord-est. Les platges no cal dir que predominen les banderes vermelles arreu de la comarca donada la presència de molts residus provinents de les rieres.

.

.

De cara a dissabte, semblaria que el temps tendiria a estabilitzar-se a gran part de Catalunya, tret de la costa on costarà de fer net. Fins i tot algunes gotellades a primeres hores del dia podrien afectar-nos tendint a marxar ràpidament mar endins. Els núvols poc a poc podrien trencar-se tot i que difícilment acabarien desapareixent. Durant la tarda alguns ruixats es podrien generar cap al nord-est de Catalunya i acabar baixant cap al nord del Maresme cap a darreres hores del dia ja de forma molt desgastada si acaben arribant. Vents perdent intensitat més variables tot i que la mar continuarà remenada donada la mar de fons que farà ondejar a bona part de les platges del maresme la bandera groga. Les temperatures màximes degut a la presència del sol tendirien a pujar respecte les màximes de divendres, les mínimes pel contrari no acabarien de remuntar.

.

.

Diumenge serà el dia més estable, encara amb alguns núvols durant el matí, més trencats que no pas els de dissabte però poc a poc a mesura que passin les hores tendiria a tapar-se de nou. Les temperatures continuarien la pujada i la mar tendiria a encalmar amb onatge inferior al mig metre d’alçada i entre marejol i maror amb lleugera mar de fons trobarem a les platges. Vents febles i força variables.

En propers dies tot semblaria indicar que l’estabilitat continuaria imposant-se amb un ambient més estiuenc.

Text: Marc Rusiñol

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per