dijous, 23 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Pluges generals, abundants i intenses

.

.

Iniciem aquest darrer cap de setmana del novembre i per tant de la tardor meteorològica. Uns darrers dies de tardor que venen marcats per unes jornades de pluges generals, abundants i intenses. Caldrà extremar la precaució pels diferents aspectes meteorològics que a continuació veurem.

De moment, aquest divendres, al llarg de la jornada pot anar plovent, a estones de manera més intensa, localment acompanyada de tempesta. També estones de cel tapat sense ploure però sempre en un context de temps amenaçador que ens acompanyarà tot el dia. Paraigües en mà i entrada del vent marcat de l’est a partir de migdia, que s’anirà intensificant a la vegada que anirà removent la mar. En un principi l’onatge es situarà entorn el metre d’alçada, tendint a augmentar fins a arribar als 2 metres de cara a la tarda. Forta maror generalitzada amb estones de Maregassa cap a finals del dia. Temperatures sense grans canvis, amb molt poca amplitud tèrmica.

dissabte-29

.

Dissabte serà el dia més complicat. Al Maresme caldrà destacar el notable moviment marítim amb onades de 2 a 2.5 metres d’alçada, maregassa generalitzada causada pel fort vent que bufarà de l’Est variant progressivament cap a Nord-est al llarg del dia. Les precipitacions seran també la nota dominant del dia, precipitacions abundants i continuades, plourà sobre mullat amb acumulacions superiors als 50 i arribant als 80 litres en alguns punts de la comarca. Extremar la precaució amb els llocs inundables, rieres, rierols, també llocs pròxims als trencants de les onades. La mar guanyarà força terreny a les platges de la comarca i com sol passar en aquestes ocasions, podria comportar problemes a la xarxa ferroviària de la comarca.

.

.

Diumenge esperem el moment de màxim tràngol marítim, onades de 3 a 3.5 metres d’alçada podran sovintejar la costa del Maresme, amb vents forts del Nord-Est. Les precipitacions continuaran, tendint al llarg del dia a anar perdent intensitat fins quedar una nit de diumenge més tranquil·la.

De cara a dilluns la mar continuarà encara molt remenada, amb un vent que variarà a nord i que encara durant 12 hores més podria continuar bufant fort. Després a partir d’aquí s’esperen dies més tranquils amb un ambient més assolellat i unes temperatures que tendiran a anar a la baixa.

Marc Rusiñol

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per