do you need a prescription to buy viagra in south africa buying colchicine uk tadalafil generic buy buy voltaren gel diclofenac sodium topical gel 1 is nasonex cheaper than flonase
dissabte, 18 de agost de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Primeres refrescades de tardor

.

.

Comencem el primer cap de setmana del novembre, mes de l’any en què les primeres refrescades comencen a sovintejar i sembla que serà així; i és que a partir de dilluns una massa d’aire fred s’aproparà a Catalunya produint una baixada de les temperatures i algunes precipitacions.

De moment però aquest cap de setmana serà molt estable, amb força núvols i humitat però sense precipitacions. Aquest dissabte tindrem núvols a estones més compactes amb força humitat ambiental que dóna aquesta sensació de fresca. Les temperatures mínimes ja es situen a la banda baixa del termòmetre i les màximes cada vegada els hi costa més de pujar, i és que la abundància de núvols frena l’escalfament diürn i produeix aquest ambient més tardorenc que ens pertocaria en aquesta època de l’any. La mar es trobarà força tranquil·la amb onatge que amb prou feines passarà dels 0,3 metres d’alçada amb vents entre feble i moderats al llarg del dia procedents del Sud.

.

.

Pel que fa a diumenge, la situació encara vindrà marcada pel cel variable, potser més seré cap al centre i nord de la comarca durant el matí però amb tendència de l’arribada de més núvols de cara a la tarda i nit fruit d’aquest canvi de temps que comentàvem abans. Les temperatures no variaran massa i els vents continuaran bufant febles amb una mar molt tranquil·la.

De cara a dilluns, tot sembla indicar que els ruixats guanyaran terreny i podran descarregar a qualsevol punt de la comarca a partir de mig matí, la velocitat del vent augmentarà amb procedència del Sud-Oest variant a Oest al llarg del dia. Pel que fa a les temperatures, les mínimes de dilluns podran pujar entre 2 i 3ºC respecte a les mínimes de diumenge però serà de cara a la nit de dilluns a dimarts quan notem la forta davallada de les temperatures, al llarg de dimarts les precipitacions poden persistir a la comarca amb un ambient plenament de tardor i temperatures màximes que amb prou feines superaran els 15ºC. Les precipitacions podrien acompanyar-nos fins dimecres i s’espera que la nit de dimecres a dijous, una vegada la nuvolositat tendeixi a minvar, les mínimes serien les més baixes del que portem de tardor amb valors per sota dels 10ºC a molts punts de la comarca. També destacar la primera enfarinada que es podria viure cap al Pirineu amb cotes d’uns 1500 metres d’alçada. Més endavant semblaria que les temperatures s’imposarien amb més estabilitat.

Per Marc Rusiñol

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per