dimarts, 16 de juliol de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Ruta-homenatge a Miquel Biada

Rèplica de 'La Mataró | Arxiu

Rèplica de ‘La Mataró | Arxiu

Mataró estrena aquest dissabte 1 de novembre la nova ruta guiada ‘Miquel Biada, el primer ferrocarril‘. Aquesta iniciativa farà un recorregut pels escenaris relacionats amb la vida de l’impulsor del primer tren de la península, Barcelona-Mataró, el 28 d’octubre de 1848. L’Ajuntament de Mataró ha organitzat aquesta ruta que visita escenaris relacionats amb la vida de Biada per fer un acostament a la seva època i a la revolució que va significar l’arribada del ferrocarril.

Retrat de Miquel Biada

Retrat de Miquel Biada

Durant el recorregut, el guia explicarà alguns dels aspectes de la trajectòria vital de Miquel Biada i Bunyol, des de la seva estada i negocis a Veneçuela i Cuba com a indiano, fins a arribar al gran projecte dels darrers anys: la promoció de la línia de tren entre Barcelona i Mataró.

Fonts municipals han informat que aquesta visita guiada, que és gratuïta, tindrà una durada aproximada d’una hora i mitja. La sortida serà aquest dissabte 1 de novembre, a les 10.30 hores del matí, davant l’edifici de l’Ajuntament. També hi haurà una segona sessió el dissabte 29 de novembre, a les 12 del migdia.

Aquest mateix dissabte, a la 1 del migdia, es celebrarà al Cementiri dels Caputxins la tradicional ofrena floral que el consistori organitza anualment amb motiu de l’aniversari del primer ferrocarril de la península. En aquest acte hi solen participar descendents i família de Miquel Biada, i representants del Cercle Històric que duu el seu nom.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per