dimecres, 17 de juliol de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tordera aprova la millora de la BV-5121

Foto: Aj. Tordera

Foto: Aj. Tordera

En sessió de Junta de Govern Local, l’Ajuntament va aprovar dijous passat el projecte de millora de la carretera BV-5121 que uneix Tordera amb Sant Pere. El consistori torderenc ha anunciat que l’objectiu principal del projecte és “proporcionar una solució viable, segura i funcional” per als vianants al llarg de la carretera fins a Sant Pere. En aquest sentit, el projecte proposa la construcció d’un itinerari de vianants al llarg de tota la calçada que requereix de l’ampliació dels ponts existents, així com la renovació del sistema d’enllumenat i drenatge de la calçada.

La carretera objecte del projecte (BV-5121) és la via de connexió principal del municipi amb dos punts d’interès existents com són la zona esportiva i el parc Prudenci Bertrana. A més, aquesta via connecta el nucli urbà amb l’estació de Ferrocarril, el polígon industrial Can Verdalet i addicionalment és l’alternativa Nord per a la connexió de Tordera amb la N-II i l’AP7. Per aquest motiu, la BV5121 suporta un important volum de trànsit que perjudica tant les condicions de seguretat com de comoditat dels ciutadans. Segons apunten les mateixes fonts, el projecte millorarà substancialment les condicions del trànsit rodat mitjançant la millora de les interseccions existents.

Imatge: DIBA

Imatge: DIBA

Amb aquests objectius, el projecte dibuixa la construcció de dos bucles que eliminaran els actuals girs a l’esquerra que actualment es produeixen en diversos punts del recorregut per millorar així la seguretat als accessos cap al Prundenci Bertrana, la zona esportiva i també l’accés a l’estació i al polígon Can Verdalet. A més, amb l’objectiu de millorar les condicions actuals dels ponts es planteja realitzar una ampliació de la secció estructural existent amb dos carrils de 3.30 m i una vorera per a vianants de 2 m. d’amplada, disposant a banda i banda de la calçada una barrera de contenció de vehicles de 30 cm d’ample així com una renovació dels equipaments i d’enllumenat.

El pressupost de la licitació de l’obra ascendeix a prop d’1.650.000 euros i estarà subvencionada per la Diputació de Barcelona, que és l’administració competent per les actuacions en aquesta carretera.

El consistori torderenc ha avançat que el projecte es publicarà properament als Diaris Oficials i el període d’exposició pública serà d’un mes a partir de la publicació. Atenent el timming de publicacions i licitacions les obres podrien començar durant l’estiu.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per