buy wellbutrin from canada forzest online buy liquid nolvadex australia can you buy accutane in mexico prednisolone buy uk
divendres, 21 de setembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un submarinista troba una foca a Llavaneres

Foc

Exemplar de foca comuna | Foto: Viquipèdia

Un practicant de pesca submarina a pulmó lliure va trobar-se cara a cara, el passat 17 de maig, a les 8 del matí, amb una foca ‘de la mida d’una persona’ a 300 metres de la costa de Sant Andreu de Llavaneres. Segons la Conselleria d’Agricultura i Medi Natural,  el pescador va identificar “clarament” que es tractava d’una foca ‘de color gris amb taques clares’, i va contactar amb un altre submarinista que hauria observat una altra foca a les illes Messines a Cadaqués (Alt Empordà) precisament l’endemà, el 18 de maig.

El mateix departament ha destacat que es tracta d’un fet “realment rar”, ja que l’exemplar és de l’espècie atlàntica foca comuna (Phoca vitulina), que no acostuma a arribar al Mediterrani. Sembla que es tractaria d’una foca adulta i seria la mateixa observada la setmana anterior al litoral de Castelló. Malgrat la raresa d’aquesta troballa, la Conselleria d’Agricultura i Medi Natural ha avançat que cal estar preparats per a una eventual observació de l’amenaçat vell marí, l’única foca mediterrània en perill d’extinció.

No és el primer cop que la Xarxa de Rescat de Fauna Marina del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural rep un avís de la presència d’una foca a Catalunya. Les últimes referències d’aquesta espècie a Catalunya va ser la troballa d’un exemplar de foca comuna jove que va arribar al delta de l’Ebre, l’any 2000.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per