protonix cheap prices buy protonix 40 mg prilosec order low dose naltrexone online purchase best place to buy nolvadex online
dimecres, 26 de setembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Unes obres destapen modernisme ocult

.

.

Les obres de rehabilitació i restauració que s’estan duent a terme enguany a la Casa de Cultura del Masnou han posat al descobert alguns elements arquitectònics i de disseny que constaten el valor patrimonial d’aquest emblemàtic immoble del municipi maresmenc. Fonts municipals han informat que, a la planta baixa, s’ha trobat un pou a l’espai que originàriament s’havia dedicat a la cuina, i que torna a demostrar la riquesa de la xarxa de canals d’aigua subterrànies del Masnou.

.

.

Altres troballes d’especial valor han estat localitzades a la sala de música i a la sala on es troba el cos de l’escala, on s’ha descobert un paviment de rajoles modernistes en bon estat de conservació. Aquestes rajoles, que han aparegut després de retirar el terra que s’hi havia posat als anys setanta, s’han extret una a una per garantir la conservació del terra hidràulic i per netejar-les, numerar-les i comprovar la seva qualitat.

.

.

Les mateixes fonts han destacat que també resulten de molt interès les pintures modernistes murals que han aparegut a una de les sales petites que donen al carrer de Cuba, a la planta primera. Aquestes pintures, l’existència de les quals se sospitava tot i que no n’hi havia documentació, segons assenyalen des del consistori, mantenen una factura similar a les pintures murals que es troben a la sala noble de la primera planta, però amb un disseny diferent. Com que no estava prevista la seva restauració, s’han ajornat aquestes actuacions per a una fase posterior, tot i que els responsables municipals han decidit deixar-les a la vista.

Terra de Mar

La rehabilitació de la Casa de Cultura forma part del projecte ‘Terra de Mar’, que recupera diversos edificis i punts emblemàtics del patrimoni de la vila perquè esdevinguin espais centrals de l’activitat social i punts d’un itinerari cultural d’interès tant per als visitants com per a la població del Masnou. La Casa de Cultura, la Mina d’Aigua i el Parc del Llac són els tres espais que es recuperen dintre d’aquest projecte, que va obtenir una subvenció del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) “Una manera de fer Europa”. El passat 8 de juliol, l’alcalde del Masnou, Pere Parés, i els regidors de Cultura i Urbanisme, Jaume Oliveras i Eduard Garcia, respectivament, van fer una visita d’obres a la Casa de Cultura per comprovar totes aquestes troballes i l’evolució de la intervenció.

Fotos: Aj. Masnou

1 comentari per a “Unes obres destapen modernisme ocult”

  1. […] que constaten el valor patrimonial d’aquest immoble del municipi. Fonts municipals han informat al diari Maresme que, a la planta baixa, s’ha trobat un pou a l’espai que originàriament s’havia dedicat a […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per