Dentista o Rei, animals racionals? | Diari Maresme buying retin a buy proscar ireland periactin buy online uk buy retin a 1.0 cialis to buy in canada
diumenge, 17 de febrer de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Dentista o Rei, animals racionals?

.

.

Em dic Rubén Vives i pertanyo a l’espècie humana, de fet, si esteu entenent aquestes paraules, vosaltres segurament també. Com tots sabeu, l’espècie humana presenta una característica que ens fa especials, que és, la racionalitat. Això ens fa ser capaços de raonar les coses, per tant, si raonem pensem i si pensem, decidim i alguns, quan decideixen, sembla que el que no tenen és la capacitat de raonar.

No puc entendre, és més, no vull entendre que un humà sigui capaç de viatjar milers de kilòmetres per anar a matar un animal, sigui un lleó, sigui un elefant o sigui l’animal que sigui, i a més, fer-ho per simple diversió! No puc entendre com pot existir el que s’anomena caça esportiva. Veure en la mateixa frase, caça i esport, em provoca esgarrifances com a esportista que sóc.

.

.

Un cas que m’ha fet posar malalt és el que corre per Facebook amb el títol ‘ Prohibir las carreras de galgos en el departamento de treinta y tres‘, a l’Uruguai. Aquest cas em colpeix directament, ja que comparteixo la meva vida amb dos gosses, una d’elles un Galgo. Quan veia les fotografies del maltracta rebut per aquests animals, sentia vergonya de pertànyer a l’espècie humana.

A Catalunya, a nivell legal, tenim el Decret Legislatiu 2/2008, de 15 d’abril, la Llei de protecció dels animals, en el qual hi ha articles com el 2.3, que diu: “Ningú no ha de provocar sofriments o maltractaments als animals o causar-los estats d’ansietat o por.” O l’article 5 n), referint-se a prohibicions que diu: “Matar-los per joc o perversitat o torturar-los.”

Em sembla fastigós que la llei hagi de reflectir aquests comportaments, perquè això vol dir que algun humà ha fet aquestes barbaritats i, per aquest motiu, ha existit la necessitat de legislar.

Per cert, la llei espanyola encara té com a excepció les festes on hi ha maltracte als animals i com no… els toros! No tinc qualificatiu per descriure aquesta atrocitat, simplement que cadascú en tregui les seves conclusions.

.

.

“Un país, una civilització es pot jutjar per la forma de tractar als seus animals.” Mahatma Gandhi.

Per desgràcia, els casos que he comentat són dels pocs que han tingut presència als mitjans de comunicació, i gràcies als mitjans es poden denunciar. Però cada dia hi ha casos d’assassinats, maltractaments, abandonaments…, i tot allò que us pugueu imaginar multiplicat per 10, perquè la realitat sempre supera a la imaginació. Si us plau, no els doneu l’esquena!

En moltes ocasions he escoltat o llegit autèntiques salvatjades que m’han fet venir literalment arcades. Segur que a vosaltres també us ha passat. Davant d’aquest problema, què podem fer la societat civil?

Ja podem fer iniciatives per recollir signatures, ja podem conscienciar als més petits per tal de canviar aquests comportaments, ja podem col·laborar d’alguna forma (no només econòmica) amb associacions de defensa dels animals, ja podem denunciar…, en definitiva, fer tot allò que estigui al nostre abast, però… si davant d’actes tant atroços no es prenen mesures serioses sempre hi haurà malalts que estaran disposats a pagar 50.000 dòlars per matar un lleó o un elefant. La vida de qualsevol ésser viu, simplement, no té preu.

.

.

No puc entendre com algunes “persones” poden abandonar el seu gos, el seu gat o la seva mascota. Com comentava, tinc dues gosses i quan sento la paraula abandonament m’imagino a mi obrint la porta del cotxe, fer-les baixar, arrencar i mirar pel retrovisor i veure com em vaig allunyant d’elles, amb les cares de no entendre res i amb la necessitat d’haver-se de buscar la vida com sigui per poder sobreviure i pensar en que no les veuré mai més!

Sempre que m’imagino això, no puc evitar emocionar-me perquè el que sento per elles és un dels sentiments més forts que he sentit en la meva vida, i saber que hi ha “persones” que abandonen les seves mascotes, penso… que deu sentir aquesta persona en aquest moment?

Cecil, l’elefant que va matar aquell, maltractes als animals, abandonaments… Voleu dir que els humans som animals racionals?

Rubén Vives Badenas | Cabrera de Mar

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per