dimecres, 17 de juliol de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El D’A 2015 encara la seva recta final

'Eden'

‘Eden’

La cinquena edició del Festival de Cinema d’Autor de Barcelona, tot i acabar les seves projeccions aquest diumenge dia 3 de maig, ha triat el dissabte dia 2 per celebrar la seva cloenda. Així el dissabte s’atorgaran els Premis del certamen barceloní i la pel·lícula triada per clausurar el D’A 2015 serà “Eden” de la realitzadora francesa Mia Hansen-Love, un directora habitual en el D’A. Aquest film repassa des d’una extrema naturalitat i transparència l’escena de la música electrònica dels 90 a través de la celebritat i posterior caiguda d’un famós jove DJ en un format desencantat de retrat generacional.

'The forbidden_room'

‘The forbidden_room’

Un certamen amb marcat perfil francès enguany que va arrencar amb l’ampul·lós, estilitzat i recarregat film “Saint Laurent”, biopic consagrat a repassar la carrera artística i la vida personal del dissenyador francès Yves Saint Laurent, del realitzador francès Bertrand Bonello. Un director emblemàtic del darrer cinema francès d’autor que és motiu d’una important retrospectiva dins d’aquest festival que permet el seu descobriment a casa nostra. S’exhibeixen per primer cop títols com Le pornographe”(2001) o “Tiresia”(2003) després que tan sols s’hagi aconseguit estrenar un dels seus darrers títols, la torbadora, malaltissa i pastosa “Casa de tolerancia/L’Apollonide” (2011).

'Les amigues de l'Àgata'

‘Les amigues de l’Àgata’

Entre els títols en projecció aquest darrer i llarg cap de setmana es podrà reveure la tan imprevisible com encantadora i encisadora “Bird people” del francès Pascale Ferran. No podrem passar per alt “The forbidden room” amb l’esclat de fantasia sense límits que conté el món delirant, surrealista i poètic del realitzador canadenc que millor ha fet perviure l’alè del cinema mut en la contemporaneïtat, Guy Maddin. Sense obviar tampoc la provocació, el sarcasme i la mirada corrosiva i polèmica de l’austríac Ulrich Seidl a “In the basement”. O delectar-nos amb el to frugal, lleuger i desinhibit de les comèdies atzaroses i miniaturistes carregades d’humanitat i borratxeres del sudcoreà Hong Sang-Soo a “Hill of freedom”.

I pel que fa al cinema català i espanyol caldrà està amatent a la projecció de “Los exiliados románticos” de Jonás Trueba, després de guanyar tres guardons en el recent Festival de Cinema Espanyol de Màlaga, parar atenció a l’esperada estrena “El camí més llarg per tornar a casa” de Sergi Pèrez, o certificar de nou l’èxit de convocatòria que va tenir “Les amigues de l’Àgata” dirigida alhora per quatre joves directores debutants i alumnes de la UPF, Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen.

Joan Millaret Valls

Més informació: cinemadautor.cat

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per