ordering zyban online buy zithromax europe where can i buy propecia in south africa order retin a from canada viagra sale online canada
diumenge, 22 de juliol de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Govern espanyol ajorna la LRSAL

Miquel Buch | Foto: Arxiu

Miquel Buch | Foto: Arxiu

El món local català ha acollit amb sorpresa i com “una victòria del sentit comú sobre el despropòsit” la carta enviada pel Ministeri d’Administracions Públiques on s’informa als alcaldes sobre l’ajornament de l’aplicació de Ley de Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local (LRSAL). Segons el comunicat del Ministeri, fins que no s’estableixi un nou model de finançament per les comunitats autònomes i els ens locals, se suspenen els preceptes de la llei referents als serveis socials, atenció primària de salut i educació.

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques considera que l’LRSAL és “un error legislatiu sense precedents”, en demana la seva “total derogació“, i creu que aquest fet “demostra, un cop més, la improvisació” del Govern espanyol en fer una reforma “sense el consens dels municipis i absolutament allunyada de la realitat”.

El president de l’ACM i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, ha manifestat que “amb aquest anunci el mateix Ministeri reconeix la impossibilitat de dur a terme la LRSAL”. El president de l’ACM ha assegurat també que “és una gran oportunitat per repensar i fer marxa enrere a una llei retrògrada que lamina greument els serveis que els ajuntaments ofereixen als ciutadans”.

.

.

Buch considera que aquesta llei, imposada per la majoria absoluta del PP, es va elaborar en contra de la voluntat dels ajuntaments i de la ciutadania”, “amb una clara intencionalitat recentralitzadora” i que “ha esdevingut inaplicable com era de preveure”. L’única solució és que en la propera legislatura es derogui”, conclou, tot afegint que “el gobierno del PP, a l’abisme de l’aplicació més dura de la Llei i a tocar del 20D, li agafa vertigen”.

El món local català sempre ha mostrat el seu rebuig a l’LRSAL. Via el Consell de Governs Locals de Catalunya més de 850 ajuntaments catalans van presentar conjuntament amb altres municipis de l’Estat un conflicte en defensa de l’autonomia local. Aquesta llei es fixava com a data límit per la seva aplicació el proper 31 de desembre de 2015.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per