dilluns, 10 de desembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Maresme aposta pel bon tracte a la gent gran

.

.

El Centre Cívic Pla d’en Boet de Mataró ha acollit aquest dimarts la presentació del programa ‘Pel bon tracte a les persones grans’ a la comarca del Maresme. Es tracta d’una iniciativa que té per màxim objectiu conscienciar la població, donar a conèixer els recursos existents, afavorir l’aflorament de casos de maltractament i promocionar conductes de bon tracte amb la gent gran.

Amb aquest acte, el Consell Comarcal del Maresme, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Mataró, la Secretaria de Família i l’Obra Social ‘La Caixa’, han donat el tret de sortida a la creació d’un protocol d’intervenció territorial que permetrà desplegar el conjunt d’eines vinculades al programa a la comarca del Maresme. Es tracta de la darrera fase del programa presentat, ara fa un any, a Barcelona per mitjà del qual es concretarà la comissió territorial del Maresme, es formarà als professionals implicats i es facilitarà suport especialitzat per tal d’establir una xarxa de recursos i un protocol d’intervenció territorial.

Segons dades de l’Enquesta de Seguretat Pública de Catalunya 2014, un 0,8 % de les persones grans a Catalunya – unes 10.500 persones – han manifestat haver patit maltractaments per part de les persones del seu entorn. A més, un 2,1 % del col·lectiu es troba en situació de risc. L’objectiu final del programa és proporcionar dades reals de la situació a cada àmbit comarcal, i atendre de manera coordinada i efectiva tots els casos de maltractament que puguin succeir.

Foto: Neus Serra

Foto: Neus Serra

Durant la presentació d’aquest dimecres han intervingut la consellera delegada de Benestar Social i Educació del Consell Comarcal del Maresme, Neus Serra; la secretària de Família de la Generalitat, Dolors Gordi; el diputat delegat de Benestar Social, Salut Pública, Consum, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva; i la subdirectora de l’Àrea d’Integració Social de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Montserrat Buisan.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per