buy original viagra in uk buy methylprednisolone dose pack lopressor online ordering strattera online buy orlistat cheap uk
dimarts, 25 de setembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Gas Natural adquireix majoria al Tub Verd

Font:

Font: MESSA

Gas Natural Fenosa invertirà 3,96 milions d’euros a Mataró Energia Sostenible (MESSA), la societat que gestiona el projecte Tub Verd. Amb aquesta inversió, que segons fonts de l’ajuntament pretén impulsar el creixement del projecte a la ciutat, la companyia energètica adquireix el 51,1% de les accions de MESSA a Aigües de Mataró (AMSA).

El president de MESSA i d’Aigües de Mataró, Miquel Rey, ha manifestat que aquesta operació tancada amb el grup energètic “garanteix la solvència i el desenvolupament del Tub Verd, assegura la viabilitat de l’empresa i estalvia diners a la ciutat”. Segons els seus càlculs, l’estalvi rondaria el milió d’euros anuals.

Miquel Rey i José Luis Lloret | Aj.

Miquel Rey i José Luis Lloret | Foto: Aj. Mataró

Per altra banda, l’entrada de Gas Natural Fenosa a la societat mataronina respondria a l’interès d’aquesta companyia per desenvolupar projectes energètics que compaginen diferents fonts energètiques, sostenibles i eficients. En aquest sentit, el director de Mercat Terciari i Solucions Energètiques de Gas Natural Serveis, José Luis Lloret, ha assenyalat “que es tracta de la integració d’un projecte innovador, que aposta per la eficiència i per solucions energètiques que maximitzen l’ús de l’energia pròpia del territori”. Amb aquest acord, signat aquesta mateixa setmana, la companyia energètica es compromet a aportar la seva experiència en la gestió de projectes de calor i fred a la xarxa de la ciutat de Mataró.

El sistema integrat a Tub Verd, format per més de 18 km de canonades d’acer distribuïdes per tota la ciutat, permet disminuir en 3.000 tn/a les emissions de CO2, aprofitar les energies locals residuals i disminuir la dependència energètica de l’exterior, així com un estalvi econòmic pel municipi. Aquest projecte pioner i innovador el va posar en marxa l’any 2003 l’Ajuntament de Mataró. Per gestionar-lo es va impulsar la creació de l’empresa MESSA, que fins ara estava participada majoritàriament per la companyia municipal Aigües de Mataró.

Tub verd

Aquesta xarxa urbana de distribució de fred i calor coneguda com a Tub Verd, i subministra actualment 15 GW/h de calor i 2,3 GW/h de fred a prop d’un centenar de clients. El sistema permet aprofitar l’energia sobrant d’infraestructures ambientals existents de la ciutat, com la depuradora d’aigües residuals i el tractament de residus sòlids urbans. Així es genera aigua calenta d’ús domèstic i energia per la climatització integral d‘edificis, que es transporta fins a les instal·lacions dels usuaris mitjançant un circuit tancat d’aigua calenta i fred. L’energia generada subministra calor a equipaments municipals, com l’Hospital de Mataró, la piscina municipal, escoles i poliesportius, i calor i fred als barris d’El Sorrall i El Rengle.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per