buy albenza online fluoxetine where to buy xenical orlistat 120 mg buy online cheap viagra online reviews buy buspar online canada
dimarts, 21 de agost de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La màgia dels quaranta-cinc

Els anys van passant
carregats de sorpreses.
Màgia del temps.

.

.

L’Abril feia el mateix ritual any rere any. El dia del seu aniversari, obria el joier i buscava un anell. No era un anell qualsevol, sinó un de molt especial que s’estimava molt. Malgrat que li era massa estret pels seus molsuts dits, se l’emprovava amb la solemnitat pròpia d’una princesa.

Aquell anell pertanyia a la seva àvia i això el feia tan especial. Era d’or, encara que no de gaire qualitat. Una semiesfera cobria la part de dalt del cèrcol, tan sols guarnida amb unes minúscules pedres que amb prou feines brillaven.

La seva mare l’hi havia regalat quan havia fet els divuit anys. En aquell moment, posar-se’l no li esqueia amb la indumentària que solia vestir; tot i així, l’Abril l’havia guardat com un gran tresor perquè era el més bonic que havia vist mai.

El dia que en feia quaranta-cinc i que l’edat l’acostava a un estil més adient per a l’anell, volia imaginar de nou com li estaria posat. Només despertar, va voler emprovar-se’l. Com si es tractés de màgia, es va quedar perplexa en veure que li anava, justament, a la mida.

L’Abril anava cap a la dutxa i, en passar davant del mirall, va fer un pas enrere perquè la imatge que hi va veure reflectida era la d’una nena de deu anys. Espantada, va mirar de nou l’anell i va adonar-se que en aquell moment li anava gran. En tornar els ulls al mirall, la cabellera se li havia rinxolat com quan era petita. Cada cop que es mirava, retrocedia en edat. Va caure a terra asseguda, l’anell va rodolar fins a sota el llit i, quan ja gatejava com un bebè, va despertar-se amarada de suor. «Quin malson més estrany!», va pensar.

Es va sorprendre en veure que era realitat que celebrava aquell dia el seu aniversari. Igual com cada any, va emprovar-se l’estimat anell. Com si es tractés de màgia, es va quedar perplexa en veure que li anava, justament, a la mida.

Susanna Tortosa i Tudela

Aquest relat pertany al llibre “La porta tancada

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per