buy motilium canada tadalafil citrate buy orlistat paypal zyprexa cheap zofran online
divendres, 17 de agost de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró exigeix recuperar l’autonomia al CSdM

Foto de família | M.Cruz

Foto de família | M.Cruz

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró ha acollit aquest dimarts a la tarda la compareixença de l’alcalde, David Bote (PSC), acompanyat dels portaveus del PSC-CP, CiU, ERC-MES-AM, VOLEMataró, C’s, PP, PxC i ICV-EUiA-E; per presentar la declaració institucional en relació a la suspensió del règim especial d’autonomia de gestió del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM).

En el text, l’Ajuntament de Mataró exigeix al Govern de la Generalitat que retorni el Règim Especial d’Autonomia de gestió CSdM”. Segons els grups signants, “és necessària una gestió laboral més propera i àgil per a poder incrementar l’activitat assistencial que el CSdM requereix per a revertir la seva economia deficitària“. També exigeixen al Govern de la Generalitat “una solució definitiva” al finançament del Consorci Sanitari del Maresme, que “contempli el rescabalament del deute històric de la Generalitat amb el CSdM, les inversions necessàries i l’increment dels ingressos via el contracte programa amb el CatSalut”.

A més, exigeixen al Departament de Salut que mantingui la moratòria pel trasllat de pacients de sociosanitari des de l’Hospital de Sant Jaume a l’Hospital de Mataró, fins a que s’hagi presentat i debatut el Pla Director Sociosanitari. Un altre dels punts demana a la ciutadania “la conscienciació en defensa de la Sanitat Pública i Universal a Mataró”.

En la presentació d’aquest acord consensuat per vuit dels nou grups municipals, hi han estat presents diputats al Parlament de Catalunya de diferents formacions polítiques: Pere Aragonès i Alba Vergés (Junts pel Sí); Sergio Sanz (C’s); Alícia Romero i Assumpta Escarp (PSC) i Santi Rodríguez (PPC). També hi han assistit els diputats i membres de la Coordinadora en defensa de la sanitat pública de Mataró i el Maresme i del Comitè d’empresa del Consorci Sanitari del Maresme, que han mostrat el seu suport incorporant-se a la foto de família.

La declaració va ser aprovada poc abans de la presentació, en Junta de Portaveus, amb els vots a favor del PSC-CP, CiU, ERC-MES-AM, VOLEMataró, C’s, PP, PxC i ICV-EUiA-E, i el vot en contra de la CUP. El text es llegirà en el proper Ple de novembre.

La declaració íntegra

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per